dinsdag , 28 mei 2024
Dutch Open Air Rally

Dutch Air Rally 2014

Aalsmeer – Stichting Dutch Air Rally is een feit en strijkt neer voor de eerste editie op vliegveld Lelystad en wel op zaterdag 13 september 2014. De Dutch Air Rally is ontstaan nadat in 2012 de Inter Service And Civil Air Rally (ISACAR) voor de laatste keer is gehouden. In de economische omstandigheden  van destijds werd het steeds moeilijker om een groot evenement te organiseren. Mede door het uitblijven van voldoende sponsoring heeft het toenmalige ISACAR-comité doen besluiten om na 2012 te stoppen met het organiseren van vliegrally’s.

Een aantal enthousiaste deelnemers en voormalige vrijwilligers van de ISACAR-rally hebben de koppen bij elkaar gestoken en bekeken of er mogelijkheden waren om een nieuwe stichting op te richten t.b.v. het opzetten van een soortgelijk evenement. In September 2013 is de oprichting van de Stichting Dutch Air Rally een feit.

Het Team is verheugd u uit te nodigen voor de eerste Dutch Air Rally welke gehouden wordt op zaterdag 13 september 2014. De Rally wordt gevlogen onder Visual Flight Rules condities. Indien dit op de zaterdag niet mogelijk is wordt 1 dag later gevlogen op zondag 14 september 2014. U vliegt van uw thuisbasis naar EHLE waar u bij Aviodrome 80 minuten de tijd krijgt om de vlucht voorbereiding en tevens een lunchpakket in ontvangst te nemen.

Het wordt een lokale vlucht EHLE-EHLE met een afstand van ca. 120 NM. Uw route bepaalt u met behulp van potlood, pen, geldige ICAO Aeronautical Chart The Netherlands, protractor, liniaal, gradenboog, driehoek en een simpele 4-functie rekenmachine. Het gebruik van computers, tablets, smartphones en andere moderne hulpmiddelen is niet toegestaan. U berekent aan de hand van de door u zelf opgegeven minimum en maximum grondsnelheid en de meteo gegevens de koers van de voorgeschreven route om op het opgegeven tijdstip op de aangegeven plaatsen te arriveren.

Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats met fraaie prijzen voor de winnaars van de diverse categorieën. Het is nu aan u om het bovenstaande te realiseren door u in te schrijven met opgave van naam van de vlieger, aantal vlieguren, soort brevet, naam van de navigator, registratie van het toestel, minimum en maximum grondsnelheid en uw thuisbasis. Inschrijven via deze link: http://www.dutchairrally.nl/inschrijving