zaterdag , 18 mei 2024

Grootste CAMO van Nederland KNVvL

De afdeling Zweefvliegen van de KNVvL is sinds 2009 in bezit van een EASA CAMO erkenning. Met deze erkenning kan de afdeling Zweefvliegen Airworthiness Review Certificaten (luchtwaardigheidscertificaten) uitgeven en onderhoudsprogramma’s goedkeuren. Verder mag de CAMO BvL-V inspecties uitvoeren op Annex II vliegtuigen.

Grootste CAMO van Nederland
De CAMO beheert ongeveer 20 procent van de in Nederland geregistreerde vliegtuigen. In 2013 heeft de CAMO 461 Airworthiness Review Certificaten uitgegeven en 209 onderhoudsprogramma’s goedgekeurd. Hiermee is de CAMO van de afdeling Zweefvliegen van KNVvL de grootste CAMO van Nederland.

Vrijwillige basis
De CAMO heeft 70 inspecteurs die, op vrijwillige basis, de CAMO werkzaamheden uitvoeren binnen de zweefvliegclubs. Deze vrijwilligers hebben een lange staat van dienst op het gebied van het onderhouden van zweefvliegtuigen. De inspecteurs zijn allemaal geaccepteerd door ILT en bevoegd de CAMO werkzaamheden uit te voeren.

Gratis voor leden
Voor de leden van de afdeling Zweefvliegen en de aangesloten zweefvliegclubs zijn geen kosten verbonden aan het goedkeuren van de onderhoudsprogramma’s en het uitvoeren van de Airworthiness Review inspecties door de CAMO.

Meer informatie over de KNVvL CAMO.