donderdag , 25 juli 2024
International Aviation Support

Stella Aviation Maintenance maakt doorstart

Teuge, 23 september 2014 – Het onlangs failliet verklaarde vliegtuigonderhoudsbedrijf Stella Aviation Maintenance zal binnenkort een doorstart maken onder de naam International Aviation Support B.V.

De curatoren hebben overeenstemming bereikt met betrokken partijen om activa en personeel over te nemen. Met de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T) is een plan uitgewerkt om de huidige EASA Part-145 en Part-M erkenningen over te zetten naar International Aviation Support B.V., om de ondersteuning naar de vliegtuigeigenaren zodoende te garanderen en op de vertrouwde wijze voort te zetten.

Stella Aviation Maintenance was onderdeel van de Steltenberg Groep. Een groep die onlangs in zwaar weer belandde en een andere dochter Stella Aviation Academy ook reeds failliet zag gaan. Deze B.V. was goed voor zo’n 30% van de omzet van het onderhoudsbedrijf, maar ook met het wegvallen van Stella Aviation Academy is het huidige klantenbestand voldoende om een gezonde omzet te genereren.

Directeur Martijn Bras: “Wij zijn bijzonder blij met de doorstart. Stella Aviation Maintenance is altijd een gezonde, winstgevende onderneming geweest en het faillissement is dan ook veroorzaakt door problemen binnen de groep en niet binnen het bedrijf zelf. Deze feiten en een positieve prognose voor de toekomst hebben de deur voor investeerders open gezet. Met deze nieuwe onderneming zijn de vooruitzichten voor International Aviation Support B.V. goed en is er zelfs zicht op groei.” aldus Bras.