woensdag , 29 mei 2024

Cessna maakt noodlanding op strand bij Katwijk

Katwijk, 17 oktober 2014 – Een Reims/Cessna F172N Skyhawk II (PH-RES) met reclamesleep heeft vanmiddag een noodlanding gemaakt bij Katwijk. Het toestel werd op het strand bij de Zuidduinen aan de grond gezet. De oorzaak is nog niet bekend. Politie en medewerkers van de KNRM zijn ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen, lieten politie en brandweer weten. Ook het toestel lijkt op het eerste gezicht geen schade te hebben opgelopen.

“De piloot was de enige inzittende, en die maakt het goed”, aldus een woorvoerder van de KNRM. “Hij heeft een rustig stukje strand opgezocht tussen Katwijk en Wassenaar en het toestel daar aan de grond gezet.”

N.B. De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen alleen de feiten te rapporteren en zich te onthouden van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht.

Voor verdere informatie verwijst zij naar de rapportage van de betrokken autoriteiten en instanties (m.n. die van de Onderzoeksraad voor Veiligheid – sector Luchtvaart) welke eventueel (na het verschijnen daarvan) door Vliegen in Nederland zal/kan worden gepubliceerd.