dinsdag , 28 mei 2024
Managementteam Nationaal Militair Museum compleet

Team Nationaal Militair Museum compleet

Soesterberg – De Stichting Defensiemusea is verheugd te kunnen melden dat zij twee managementteamleden heeft benoemd: Hedwig Saam is per 1 november benoemd als Vestigingsmanager van het Nationaal Militair Museum (NMM) en Marga van Berkel is per 15 oktober benoemd als Manager Bedrijfsvoering van de Stichting. Met de komst van beiden is het managementteam compleet.

Hedwig Saam en Marga van Berkel
Hedwig Saam is afkomstig van de Stichting Museum Arnhem waar zij de afgelopen zes jaar Algemeen Directeur was. In die periode is het museum verzelfstandigd en is het Historisch Museum Arnhem in Erfgoedcentrum Rozet opgegaan. Marga van Berkel is afkomstig van het Nationaal Museum van Wereldculturen, waar zij vanaf april 2014 Manager Financiën was. Daarvoor was zij vanaf 2009 Hoofd Bedrijfsvoering van het Tropenmuseum.

Projectdirecteur Herinrichting Museaal Bestel Defensie Theo Ent, Brigade-generaal b.d.: “nu het managementteam compleet is gaan we vol enthousiasme op weg naar een feestelijke opening van een prachtig museum en de start van de Stichting Defensie Musea”.

Stichting Defensiemusea
De Stichting Defensiemusea is in juli jl. opgericht en vormt de overkoepelende organisatie voor het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg (NMM), het Marinemuseum in Den Helder, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Marechausseemuseum in Buren. Het Nationaal Militair Museum wordt op 11 december feestelijk geopend.

Park Vliegbasis Soesterberg
Het bijzonder vormgegeven NMM ligt in Park Vliegbasis Soesterberg, een van oudsher zeer belangrijke plek voor de Nederlandse militaire luchtvaart. Omgeven door een uitgebreid buitenterrein verbindt het transparante gebouw het militaire erfgoed  van de collectie met dat van de geschiedenis van de omgeving en het landschap.

Het NMM opent haar deuren voor publiek in een feestelijk openingsweekend samen met Park Vliegbasis Soesterberg op 13 en 14 december.

Links:
– www.nmm.nl
– www.facebook.com/NationaalMilitairMuseum
– twitter.com/NMMSoesterberg
– www.nmm.nl/nieuwsbrief