zaterdag , 13 juli 2024
Aviodrome

Bezoekersrecord Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Lelystad, 18 december 2014Bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome passeerden in 2014 maar liefst 200.000 bezoekers de controlepoortjes. Aviodrome breekt daarmee een absoluut bezoekersrecord. In 2012 en 2013 lag het aantal bezoekers nog op 160.000: het totaal aantal bezoekers heeft in 2014 dus een enorme vlucht genomen.

Vestigingsmanager Albert Kraai kan de toename van 25 procent ten opzichte van 2012 en 2013 wel verklaren: “In 2014 hebben we veel extra activiteiten voor kinderen toegevoegd. Zo sloeg de campagne met Disney Planes 2 ‘Redden & Blussen’ goed aan en bleek ook onze nieuwe kinderattractie Aviodrome Airport een succes. Verder kunnen kinderen vanaf dit jaar hun zogenaamde pilotenbrevet halen en werd de nieuwe expositie ‘100 jaar WO1’ gepresenteerd. Die trekt ook veel belangstelling.”

Een complete dag uit
Kraai is niet alleen blij met het bezoekersrecord: “Uit onderzoek blijkt namelijk dat we er door het verder uitgebreide aanbod ook in slagen om bezoekers langer te boeien. De gemiddelde verblijfsduur van bezoekers op Aviodrome is de afgelopen jaren gestegen naar 4 tot 6 uur. Je kunt hier met hele gezin dus met gemak een dag vertoeven.”

Ambitie
Bezoekers van Aviodrome (her)beleven ruim tweehonderd luchtvaartjaren van begin tot eind. Tijdens een leuk dagje uit stijgen beleving en plezier er gegarandeerd naar grote hoogte. Kraai vertelt: “Nergens anders dan bij Aviodrome in Lelystad kan de bezoeker vliegtuigen op zoveel manieren bekijken en beleven. Natuurlijk blijven we er ook in 2015 alles aan doen om de beleving nog verder te optimaliseren. Want het is onze ambitie om qua bezoekersaantal nog verder te groeien.”

Pilotenopleiding
Het is voor Aviodrome al het tweede feestje op hoog niveau dit jaar. In september werd namelijk het 25.000e Aviodrome-vliegbrevet uitgereikt. Sinds de start van deze ‘pilotenopleiding’ in april gingen er al duizenden kinderen op voor hun vliegbrevet. De achtjarige Pien Bruil had op 7 september de eer om gehuldigd te worden als 25.000e Aviodrome-piloot.

Aviodrome

 

Foto’s: Aviodrome/Libéma