vrijdag , 12 april 2024
Terlet

Gelderse Eendags zweefvliegwedstrijd morgen van start

Terlet, 1 mei 2015 – Met maar liefst 35 deelnemers gaat a.s. zaterdag de Gelderse Eendags zweefvliegwedstrijd van start (uitwijkdatum: 3 mei 2015). De weersvooruitzichten zijn goed. Het kan dus een mooi begin van het nieuwe wedstrijdseizoen voor de zweefvliegers worden.

De briefing is om 10:00 uur. Hier zullen de vliegers op de hoogte worden gebracht van de opdrachten voor de verschillende klassen. Ook de startopstelling op de grid zal worden toegelicht. Publiek is natuurlijk van harte welkom. Maar let wel op de aanwijzingen die op de borden staan m.b.t. de toegang tot het luchtvaartterrein. Deze zijn er om uw veiligheid te waarborgen, maar ook die van de vliegers.

Op de finishlijn, voor het restaurant De Thermiekbel, is het aan het eind van de dag altijd gezellig druk. Dus kom naar Terlet en maak eens kennis met het wedstrijd-zweefvliegen, of gewoon met zweefvliegen in het algemeen. “Kijken mag altijd!”

BBQ
Na de wedstrijd wordt er door de vliegers altijd veel nagepraat over de ervaringen van de dag. Vliegen en praten over vliegen maken dorstig en hongerig, dus is er ’s avonds een BBQ bij restaurant De Thermiekbel. En daar past waarschijnlijk ook wel een biertje bij.

Restaurant De Thermiekbel
Het “toeval” wil dat het restaurant De Thermiekbel – beter bekend als ‘De Bel’ – per 1 mei 2015 (vandaag, dus) een nieuwe uitbater heeft. Zijn naam is Sander Terpstra. Sander komt van de Friese Aero Club en heeft een ruime horeca ervaring. “Hij heeft een goed verhaal om de kar met nieuwe energie te gaan trekken”; aldus het bestuur van de SNZT (Stichting Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet).

Links:
– http://www.gezc.org
– http://www.terlet.nl

Terlet