zaterdag , 18 mei 2024

Fusie IAS en AMN

Teuge, 22 juni 2015 – De aandeelhouders van de vliegtuigonderhoudsbedrijven International Aviation Support (IAS) en Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) tekenden op zaterdag 20 juni  een ´Letter Of Intent´ waarin de bedrijven het voornemen uitspraken te komen tot een fusie. Deze LOI werd tijdens het publieksevenement Wings, Wheel & Goggles op vliegveld Teuge getekend in aanwezigheid van zo´n 200 relaties van de twee bedrijven.

Versterking
De aandeelhouders van beide ondernemingen deelden met de aanwezigen hun overtuiging dat IAS en AMN elkaar in de onderhoudsmarkt zeer zouden kunnen versterken, onder andere dankzij de krachtige positie van IAS op vliegveld Teuge en van AMN op Lelystad-Airport (in de bekende Catalina Hangaar), en dankzij sterke dealerships van Piper vliegtuigen door IAS en Garmin Avionics door AMN. 
Vanuit deze stevige positie  hebben de bedrijven tevens de ambitie uitgesproken om op het gebied van vliegtuigonderhoud verder door te groeien en uit te breiden in de richting van de zakelijke en commerciële (grote) luchtvaart.

Gedeeld verleden
Tijdens toespraken werd gerefereerd aan de overeenkomsten uit de geschiedenis van de twee vliegtuigonderhoudsbedrijven, die al meer dan tien jaar op Teuge naast elkaar bestaan: AMN stond in 2012 als een Feniks op uit de as van zijn voorganger; IAS deed datzelfde in 2014. De beide directeuren Coen Smit van Aircraft Maintenance Netherlands en Martijn Bras van International Aviation Support onderschrijven de statements van de aandeelhouders en hebben beiden veel vertrouwen in een succesvolle samenwerking.

Internationaal
Naast het versterken van de diensten in eigen land, zal er ook gekeken worden naar het aanbieden van de diensten op internationaal niveau. Hierbij zal onder andere aandacht zijn voor de groeimarkt die op dit moment in China ontstaat.

Links:
– http://amnetherlands.nl
– http://www.interaviationsupport.nl

amn_ias