zaterdag , 13 juli 2024
KLM

Nieuwe doorlopende kredietfaciliteit KLM

Amstelveen, 2 juli 2015 – KLM heeft vandaag met 10 internationale banken een overeenkomst getekend voor een doorlopende kredietfaciliteit van 575 miljoen euro. Hiermee wordt de vroegtijdige herfinanciering van haar krediet, dat in juli 2016 afloopt, afgerond.

De faciliteit heeft een looptijd van 5 jaar en biedt KLM betere voorwaarden dan de bestaande faciliteit. De transactie werd gelanceerd op 500 miljoen euro, waarbij KLM gebruikmaakte van de overinschrijving om de faciliteit naar 575 miljoen euro te verhogen.

Het syndicaat bestaat uit 10 gerenommeerde banken. ABN AMRO en ING fungeren als coördinatoren. Citigroup, DBS Bank, Rabobank en Industrial & Commercial Bank of China treden bij de transactie op als Early Bird Bookrunning Mandated Lead Arrangers. Bank of China, BNP Paribas, Crédit Agricole Corporate & Investment Bank en Groupe Crédit Mutuel-CIC nemen aan deze kredietfaciliteit deel. Rabobank is tevens benoemd tot Facility Agent.

Na de vroegtijdige vernieuwing van de kredietfaciliteit van Air France die eind april werd afgerond, beschikt Air France-KLM nu over ongebruikte kredietfaciliteiten met een totale waarde van 1,845 miljard euro.

Erik Swelheim, Managing Director & Chief Financial Officer KLM:
De succesvolle herfinanciering van KLM’s doorlopende kredietfaciliteit is een belangrijk element van de financiële strategie van KLM. Het draagt bij aan de financiële structuur van de Air France-KLM Groep. KLM gaat door met haar plannen om weer winstgevend te zijn door een versnelling van het programma Perform 2020. We zijn dankbaar dat de deelnemende banken hun betrokkenheid in KLM continueren.