zaterdag , 18 mei 2024
KLM 787-900

Orderaanpassing Boeing 787 KLM

Amstelveen, 19 augustus 2015 – KLM heeft zes Boeing 787 orders omgezet van 787-9 naar 787-10 vanwege haar netwerk. Het betreft een aanpassing in het subtype 787 en geen aanvullende order. De toestellen worden vanaf 2020 verwacht.

Met de introductie van de Boeing 787-9 breekt zowel voor klanten als crew een nieuwe tijd van vliegen aan. KLM investeert hierbij nadrukkelijk in haar klant en toekomst. De Boeing 787-9 uitgerust met de nieuwste features biedt KLM passagiers straks een onvergetelijke reis.

De belangrijkste features van de Boeing 787-9 van KLM zijn een World Business Class (WBC) stoel die helemaal plat kan en op alle plaatsen direct toegang biedt tot het gangpad; de rugleuningen van de stoelen in de Economy Class die tot wel 40% verder naar achteren kunnen; een state-of-the-art Inflight Entertainmentsysteem; Wi-Fi voor alle passagiers die tijdens hun vlucht ‘online’ willen zijn. Ten slotte biedt het interieur – in zowel WBC, Economy Comfort en Economy Class- een zeer gastvrij verblijf aan boord.

Pieter Elbers – President-directeur KLM: ‘Met de Boeing 787-9 biedt KLM de klant nog meer comfort en privacy. KLM kiest er voor om dit speciale toestel type met specifieke verbeteringen uit te voeren, waardoor het uniek wordt ten opzichte van andere 787’s. Al deze zaken bij elkaar maken het verschil en bieden passagiers de ervaring van een nieuwe manier van vliegen.’

Minder brandstofgebruik
Met dit nieuwe toesteltype voegt KLM vanaf oktober 2015 een zuiniger en stiller vliegtuig toe aan haar vloot. De Boeing 787-9 beschikt over zeer zuinige motoren die minder brandstof verbruiken, waardoor de uitstoot van CO2 met minstens 20% afneemt.Het toestel past in de al eerder door KLM ingezette vlootinvestering die van start ging met de komst van de nieuwe World Business Class in de Boeing 747. Daarna volgde de Boeing 777-200 met een compleet vernieuwd interieur in World Business en Economy Class en de instroom van nieuwe Boeing 777-300’s. Vanaf december 2015 vernieuwt KLM haar vloot verder met de Embraer 175 en 190.

KLM 787-900

New Flight Mode
Het design aan boord van de Boeing 787-9 zorgt voor de typische KLM sfeer, inrichting en uitstraling. Het uitgangspunt van het cabine interieur is het maximaliseren van comfort en privacy van de klant en passend bij de merkwaarden van KLM.

KLM’s Boeing 787-9 beschikt over Wi-Fi aan boord. Hiermee introduceert KLM Wi-Fi op dit toesteltype na de eerdere test met Wi-Fi aan boord. Via laptop, tablet en mobiel is het mogelijk te internetten, mailen en andere online diensten te gebruiken.

Grotere ramen, de lagere cabinedruk en speciale led-verlichting zorgen verder voor een unieke ervaring. Dit alles draagt er toe bij dat passagiers fitter en meer uitgerust op hun bestemming aankomen.

Luxueuze persoonlijke ruimte in World Business Class
KLM kiest in de Boeing 787-9 voor de nieuwste ‘full flat’ World Business Class stoel. De positionering van de nieuwe stoelen in de cabine en diverse designkeuzes zorgen voor maximale privacy tijdens de vlucht. Bijzonder en nieuw is dat elke World Business Class stoel in de Boeing 787-9 direct toegang tot het gangpad geeft.

Onder meer de warme kleuren – die per stoel verschillend zijn – en de grote bergruimte zorgen voor ultiem comfort en meer persoonlijke ruimte voor de passagier. Samen met de grote zachte kussens en luxe nieuwe dekens geeft dit de nieuwe World Business Class een warme en vriendelijke sfeer. Iedere stoel beschikt over een 16 inch scherm

Daarnaast wordt een ‘dual screen ervaring’ geboden doordat tijdens het kijken van een film de passagier tegelijkertijd kan gamen en chatten via de hand-set.

KLM 787-900
Economy Class
De stoelen in de Economy Class bieden de passagier extra comfort. De leuning van de stoel kan tot wel 40% verder naar achteren. Alle passagiers hebben toegang tot een stopcontact om hun eigen mobiele apparatuur op te laden. Het Inflight Entertainmentsysteem is vernieuwd en uitgebreid met onder andere grotere 11 inch intuïtieve touchscreens in HD-kwaliteit, interactieve 3D-kaarten en de mogelijkheid om via ‘seat chat’ te communiceren met medereizigers die niet in de buurt zitten. Het Inflight Entertainmentsysteem geeft toegang tot meer dan 150 films en 200 tv-programma’s in twaalf talen, waaronder een groot aantal lokale films.