donderdag , 30 mei 2024

Zweefvliegongeval tijdens VGC Rally op Terlet

Terlet, 31 juli 2015 – Hedenmiddag waren wij – helaas – getuige van een zweefvliegongeval op het zweefvliegveld Terlet.

Rond 14:00 uur werd een Grunau Baby III (D-1977) in een nadering voor baan 04R waargenomen die, volgens onze waarneming en inschatting, erg laag zat. Dit idee werd nog sterker toen het toestel, bij het inzetten van een duikvlucht, kortstondig achter de bomen aan de Hooilaan verdween.

Na het vlak voor de bomenrij optrekken werd onvoldoende hoogte teruggewonnen. Op enkele meters boven de boomtoppen viel de Baby over de linkervleugel weg en kwam behoorlijk hard tegen de grond en aldaar aanwezige obstakels (bomen). Direct daarop zijn alle hulpdiensten gealarmeerd. Zowel brandweer, als politie en ambulance met helikopter en ziekenauto waren snel ter plaatse.

Volgens het ambulancepersoneel vielen de verwondingen, o.a. aan nek en rug – naar omstandigheden – mee en had de 74-jarige Duitse pilote veel geluk gehad. Het toestel is bij het ongeval zwaar beschadigd.