dinsdag , 16 april 2024
D-IAHT Eelde

Vliegtuig landt zonder neuswiel

Eelde Airport, 30 april 2016 – Op vliegveld Eelde is zaterdagmiddag een tweemotorig vliegtuig (Mitsubishi MU 2-P / D-IAHT) geland zonder neuswiel. Alle inzittenden zijn bij het incident ongedeerd gebleven. De hulpdiensten waren snel ter plaatsen.

Naast de luchthavenbrandweer werden ook brandweerkorpsen uit de omgeving gealarmeerd. De luchthaven was tijdelijk gesloten voor het overige vliegverkeer.

De redactie van Vliegen in Nederland kiest ervoor om bij (vlieg)ongevallen en incidenten alleen over de feiten te berichten. Zij onthoudt zich van speculaties omtrent de omstandigheden en/of mogelijke toedracht. Voor verdere informatie verwijst zij naar het/de rapport(en) van de betrokken autoriteit(en). Deze zal/zullen eventueel op een later tijdstip door Vliegen in Nederland worden gepubliceerd.

Foto: www.ginopress.nl

Vliegen in Nederland magazine