donderdag , 30 mei 2024
Luchtmacht en Marine brengen artiesten naar bevrijdingsfestivals (fotografie: Jimmy van Drunen)

Luchtmacht en Marine brengen artiesten naar bevrijdingsfestivals

Vliegbasis Gilze-Rijen, 6 mei 2016 – Ook dit jaar werd het vervoer van verschillende artiesten (de ambassadeurs van de vrijheid) naar de bevrijdingsfestivals die op 5 mei jl. verspreid door Nederland plaatvonden, door onderdelen van onze Luchtmacht en Marine verzorgd. Hiervoor werden door het Ministerie van Defensie maar liefst drie helikopters ingezet; twee Eurocopter Cougars van de Klu en een NH-90 van de Marine. De ambassadeurs van de vrijheid waren dit jaar: Kovacs, Nelson, Sunnery James & Ryan Marciano en Def P.

De bevrijdingsfestivals – die al sinds 1991 worden georganiseerd – vonden dit jaar o.a. plaats in: Groningen, Zwolle, Haarlem, Utrecht, Rotterdam, Den Bosch en Roermond.

Sunnery James, bekend van het DJ-duo, Sunnery James en Ryan Marciano, zei hierover: “Ik ben heel erg trots ambassadeur van de vrijheid te mogen zijn. Vrijheid moet je koesteren, iets wat we met onze set proberen uit te stralen!”

 

Fotografie en tekst: Jimmy van Drunen