woensdag , 29 mei 2024
London City Airport

London City Airport onthult een bizarre mix van ingenomen goederen

Amsterdam, 17 mei 2016 – Hondenshampoo, tonijn in blik, € 50.000 cash: London City Airport onthult een bizarre mix van goederen die dit jaar in beslag zijn genomen op de luchthaven.

 • Bijna 1 op de 10 (9%) Nederlanders heeft wel eens iets moeten inleveren bij de luchthaven omdat het niet mee het vliegtuig in mocht
 • In beslag genomen goederen op London City Airport worden regelmatig afgeleverd aan de lokale voedselbank of worden aan andere goede doelen geschonken

Veel luchthavens hebben er mee te maken maar London City Airport (LCY) zocht het uit: items die in beslag worden genomen omdat ze niet voldoen aan de regels voor handbagage. Naast veel voorkomende items  zijn er ook opvallende artikelen die door reizigers worden meegenomen. Daarom heeft LCY een overzicht samengesteld van zeer markwaardige goederen die het afgelopen jaar in beslag zijn genomen. Een beveiliger van de luchthaven zag afgelopen april nog een donker hoopje door de securityscan gaan. Het bleek te gaan om cash geld ter waarde van meer dan €50.000. Bij andere bijzondere ontdekkingen zijn onder andere blikjes tonijn in zonnebloemolie, ‘Horselyx’ paardensnoepjes en fonduevorkjes in beslag genomen. Ook een bijzondere vangst: Aesop luxe shampoo speciaal voor honden.

Het grootste gedeelte van de in beslag genomen goederen wordt door het luchthaventeam aan goede doelen geschonken.

London City Airport heeft naast de meest opmerkelijke artikelen die in beslag genomen zijn ook gekeken naar spullen die het vaakst ingenomen worden. Bovenaan deze lijst staan glazen sneeuwbollen, veel mensen weten niet dat deze niet mee mogen als handbagage. Er worden op de luchthaven ongeveer 12 van deze glazen sneeuwbollen per maand in beslag genomen.

Van de wat avontuurlijkere reizigers worden er gemiddeld twee pluche handboeien per maand ingenomen. Daarmee staan handboeien onderaan de lijst staat van meest in beslag genomen items.

Top 10 meest opmerkelijke items in beslag genomen op London City Airport

 1. € 50,000 cash
 2. 500 ml Aesop hondenshampoo
 3. Bellenblaaspistool
 4. Horselyx paardensnoepjes
 5. My Little Pony-klei
 6. Fonduevorkjes
 7. Zoetzure augurken
 8. 4-pack tonijn uit blik
 9. Riem gemaakt van kogelhulzen
 10. Houten vleeshamer

Top 10 meest in beslag genomen items op London City Airport

 1. Glazen sneeuwbol
 2. Jam en andere smeersels van Harrods en Fortnum and  Mason
 3. Toiletartikelen
 4. Nutella
 5. Chutney en zuur
 6. Olijfolie
 7. Wijn
 8. Sterke dranken
 9. Marmite
 10. Pluche handboeien

London City Airport (LCY) is de enige luchthaven van Londen die in de stad zelf ligt. De luchthaven ligt vlak bij Canary Wharf, op slechts 10 kilometer van de City en op 16 kilometer van het toeristisch centrum en is via een directe verbinding met de Docklands Light Railway bereikbaar. LCY biedt een ongeëvenaard snelle transit, een korte check-in van 20 minuten en nog kortere aankomst, van landingsbaan tot het treinperron duurt ongeveer 15 minuten. Het is de meest punctuele luchthaven van Londen. 10 luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf LCY naar meer dan 40, voornamelijk Europese, bestemmingen. De luchthaven heeft toestemming tot het vergroten van de capaciteit tot 120.000 vliegbewegingen per jaar, waarmee 6 miljoen passagiers vervoerd kunnen worden. LCY verwacht dit aantal in 2023 te bereiken. Meer informatie over de luchthaven zelf en de diensten op de luchthaven is te vinden op www.londoncityairport.com