vrijdag , 21 juni 2024

Aeromexico start met vluchten naar Mexico-Stad

Amsterdam, 1 juni 2016 – Aeromexico, de grootste luchtvaartmaatschappij van Mexico, heeft bekend gemaakt dat zij vanaf 30 mei 2016 drie wekelijkse rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Mexico-Stad onderhoudt, waarmee Amsterdam de vierde bestemming in Europa is.

Deze nieuwe service wordt uitgevoerd door Boeing 787 Dreamliner toestellen met een capaciteit voor 243 passagiers, waarvan 32 in de Clase Premier, Aeromexico’s Business Class. De toestellen worden gerekend tot de modernste ter wereld, met onder andere meer beenruimte en ruimte voor handbagage, grotere ramen, nieuwe entertainmentsystemen, LED verlichting, Sky Interiors en nieuwe menu’s aan boord.

Anko van der Werff, Chief Revenue Officer van Aeromexico:
“Bij Aeromexico zijn wij trots op de toetreding van Amsterdam tot ons routenetwerk in Europa. Nederland is de vierde handelspartner van Mexico binnen de Europese Unie. Dankzij deze nieuwe vlucht kunnen wij al onze klanten die vanaf Nederland reizen, voortaan een uitstekende service aan boord van de Boeing 787 leveren. De nachtvluchten in beide richtingen bieden de reizigers de mogelijkheid de hele dag in Mexico-Stad en Amsterdam door te brengen. Ook zijn er nu verbindingsmogelijkheden met 45 steden in Mexico; met name Guadalajara, Monterrey en Puerto Vallarta en 16 steden in Zuid-Amerika zoals San Jose in Costa Rica, Guatemala en Panama”.

Jos Nijhuis, President & CEO van Schiphol Group:
“Wij zijn zeer verheugd dat Aeromexico Amsterdam als zijn vierde bestemming in Europa heeft gekozen – een mooi “cadeau” in ons eeuwjaar, omdat wij op 19 september onze honderdste verjaardag vieren. Connectiviteit is van groot belang in de huidige tijd, en onze aspiratie is een wereldleider te zijn in dit veld. Amsterdam Airport Schiphol dankt Aeromexico voor zijn klandizie. Wij kijken uit naar een lange en succesvolle relatie.”

Een belangrijke factor bij de introductie van deze nieuwe route is het feit dat Amsterdam een aanmerkelijk knooppunt is van Sky Team, een wereldwijde luchtvaartalliantie, waarvan Aeromexico medeoprichter is. Bovendien verzorgt KLM in Amsterdam een groot aantal vluchten naar bestemmingen in Europa en code-sharing bestemmingen, zodat klanten van Aeromexico via Amsterdam naar Mexico-Stad kunnen vliegen vanaf- en naar steden als Brussel, Genève, Zürich, Kopenhagen, Rome, Londen, Barcelona. Lissabon, Manchester, Wenen, Glasgow, Oslo en Stockholm.

Aeromexico is er trots op dat zij er een nieuwe route bij heeft, die zal zorgen voor een grotere economische, commerciële en toeristische uitwisseling tussen beide landen en die zal leiden tot een toename van het aantal passagiers tussen Mexico en Europa.

Link:
– www.aeromexico.com