woensdag , 24 april 2024
Pieter Elbers

Benoeming Pieter Elbers in Board of Governors IATA

Amstelveen, 02 juni 2016 – Tijdens de jaarlijkse vergadering van IATA (International Airlines Transport Association) is Pieter Elbers toegetreden tot de Board of Governors. Hij is benoemd voor drie jaar. Hiermee behoudt KLM een belangrijke stem in deze leidende organisatie in de internationale luchtvaart. Ook wordt hiermee de lange traditie van nauwe betrokkenheid van KLM bij IATA voortgezet.

Bij IATA zijn 264 luchtvaartmaatschappijen aangesloten uit 118 landen. De organisatie heeft een veilige, winstgevende, duurzame en innovatieve luchtvaartindustrie tot doel. Elk jaar komt de internationale luchtvaarttop bijeen voor de jaarlijkse algemene vergadering, dit jaar in Dublin.

Belangrijke onderwerpen zijn de financiële situatie, standaardisatie, veiligheid, de innovatie van verkoopkanalen en klimaatverandering.

Reeds eerder was gecommuniceerd over de beoogde benoeming van Alexandre de Juniac als topman van IATA. Tijdens dezelfde IATA-vergadering wordt ook de benoeming van Alexandre de Juniac tot Director General & CEO van IATA bevestigd.

Link:
– www.iata.org