dinsdag , 28 mei 2024
Dutch Drone Festival

Drone congres tijdens Dutch Drone Festival

Hilversum, 13 juli 2016 – In het kader van het driedaagse Dutch Drone Festival vindt op 2 september het eerste grote drone-congres van Nederland plaats. Tijdens deze Drone Talk komen drone-experts en wetenschappers aan het woord over de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van drones. Ook wordt ingegaan op de discussie rond drones met betrekking tot veiligheid en privacy.

Zo spreekt drone-onderzoeker Guido de Croon van de TU Delft over de maatschappelijke voordelen van drones, Jan-Floris de Boer (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) over de regelgeving en Lars Sang Mo Boom (Formula FPV) over drone-races. Wiebe de Jager (oprichter van Dronewatch.nl) en Parcival Hofland (AIRfootage.nl) gaan in op de verschillende drones en de certificering. Na de sprekers volgt een discussie onder leiding van Frank du Mosch.

Wie zich snel inschrijft voor de Drone Talk krijgt korting op de toegangsprijs.

Voor het grote publiek zijn er op 3 en 4 september – tegelijkertijd met de Open Studio Dagen – de Drone Experience Days. Er worden dan drone-races en demonstraties gehouden en er is de mogelijkheid om zelf met een drone te vliegen. Ook laten professionele vliegers zien wat je kunt doen met de drones. Er wordt gevlogen met allerlei soorten drones: de bekende quadcopters, maar ook microdrones, hexacopters en racedrones.

Het Dutch Drone Festival maakt deel uit van de Dutch Media Week en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum en de gemeente Hilversum.

Links (info & inschrijven):
– www.dutchdronefestival.nl
– www.facebook.com/Dutch-Drone-Festival