zaterdag , 18 mei 2024

Finse opleider investeert in MPS A320 FTD

Groenekan, 26 oktober 2016 – Patria heeft een Airbus A320 FTD (A320 FNPT-II/MCC and FTD1) aangeschaft van de Nederlandse fabrikant Multi Pilot Simulations. Het is voor het eerst dat dit type simulator in Finland wordt geinstalleerd.

Patria is de eerste trainingsorganisatie in Finland die pilotentraining gaat aanbieden volgens het Multi-Crew Pilot License (MPL) programma. Dit programma integreert de basis training met type rating training voor de Airbus A320 vloot. Deze nieuw aangeschafte simulator maakt het gebruik van moderne simulatie technologie tijdens een training mogelijk.

Mikko Paronen, managing Director van Patria Pilot Training:

“MPL studenten gaan meer dan de helft van hun trainingstijd doorbrengen in een Airbus cockpit, hierdoor zullen zij stap voor stap de systemen van dit moderne passagiersvliegtuig leren. Deze simulator speelt daarom een cruciale rol in onze MPL training”.

Dick Verburg, President and CEO van Multi Pilot Simulations:
“De door Patria aangeschafte Airbus A320 FTD van MPS biedt de best mogelijke trainingsopties om op een realistische wijze de systemen te leren en bekend te raken met de Airbus A320. Patria’s MPL trainingsprogramma is goed nieuws voor het Europese MPL programma, Patria en voor ons. Wij zijn ontzettend trots hier onderdeel van te zijn”.

Patria krijgt door het in gebruik nemen van deze nieuwe simulator de mogelijkheid geavanceerde Jet Operations Trainingen aan te bieden. Ook Multi Crew Cooperation (MCC) training zal de vruchten kunnen plukken van de echte Airbus cockpit omgeving.

In eerste instantie zal de simulator geinstalleerd worden in Helsinki. De uiteindelijke bestemming is Tampere Pirkkala Airport, hier zal Patria halverwege 2017 haar trainingscentrum naartoe verhuizen.

Links:
www.patria.fi
www.mps.aero

collimated-dome-4