dinsdag , 28 mei 2024
KLM Corporate BioFuel

Ministerie van Infrastructuur en Milieu treedt toe tot KLM Corporate BioFuel Programma

Amstelveen, 28 oktober 2016 – Op 26 oktober j.l. is het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) als eerste Rijksoverheidsinstantie toegetreden tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Op de Nationale Klimaattop in Rotterdam maakte staatssecretaris Sharon Dijksma dit bekend. Door deelname aan het programma laat IenM haar ambtenaren gedeeltelijk met bio-kerosine vliegen.

Het ministerie vermindert door deelname aan het programma de CO2-emissies van haar vliegreizen met ongeveer 50%. Duurzame biobrandstof levert een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart.

Waarom het programma zo belangrijk is
Door gebrek aan productiecapaciteit en daarmee beschikbaarheid van duurzame grondstoffen en de verplichte levering van biobrandstoffen aan wegtransport is er in Europa geen continue productie van biobrandstof voor de luchtvaart. Wanneer bio-kerosine op grote schaal voorhanden is en gebruikt wordt, kan het de CO2-uitstoot tot 80% verminderen. KLM is er van overtuigd dat biobrandstof voor de korte en middellange termijn belangrijk is voor de realisatie van de CO2-reductiedoelstellingen voor de luchtvaart. Deelname van de Rijksoverheid aan het KLM Corporate BioFuel Programma onderstreept het belang hiervan.

Pieter Elbers, president-directeur KLM:
“We zijn verheugd dat de Rijksoverheid toetreedt tot het KLM Corporate BioFuel Programma. Wij hopen dat de deelname van het ministerie aan dit programma het signaal afgeeft aan andere partijen dat het gebruik van biobrandstof daadwerkelijk bijdraagt aan de verduurzaming van luchtvaart. Dit helpt hopelijk ook om in Nederland de productie van biobrandstof voor de luchtvaart van de grond te krijgen”.

Over het KLM Corporate BioFuel Programma
Het KLM Corporate BioFuel Programma stelt bedrijven in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren met duurzame biobrandstof. Deelnemers betalen een toeslag die het verschil in prijs tussen biobrandstof en traditionele kerosine overbrugt. Deze toeslag wordt gebruikt voor de aankoop van duurzame biobrandstof.

Samen met de partners van het CBP stimuleert KLM de ontwikkeling van een markt van duurzame biobrandstoffen zodat er continue productie op gang komt en de prijs voor biobrandstoffen op een aanvaardbaar marktniveau komt te liggen. Er wordt alleen biobrandstof ingekocht die gemaakt is van grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie. De biobrandstoffen worden ingekocht via SkyNRG en zijn getoetst door de SkyNRG Sustainability Board. SkyNRG is gecertificeerd door de Roundtable of Sustainable Biomaterials (RSB).

De volgende bedrijven en instellingen nemen nu deel aan het KLM Corporate BioFuel Programma: ABN AMRO, Accenture, CBRE Global Investors, FMO, FrieslandCampina, Gemeente Amsterdam, Heineken, Loyens & Loeff, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, PGGM, Perfetti Van Melle en de Schiphol Groep.