dinsdag , 28 mei 2024
China Airlines

Primeur voor China Airlines

Schiphol, 9 januari 2017 – Een bijzondere dag op Schiphol, om 07.15 landt in alle vroegte de splinternieuwe A350-900 XWB binnen de vloot van China Airlines na haar allereerste intercontinentale vlucht op Schiphol Airport. Vanaf vandaag zal de Airbus vier maal per week een non-stop vlucht tussen Taipei en Amsterdam maken. Schiphol is de eerste Europese luchthaven die de A350 van China Airlines zal ontvangen, het tweede toestel binnen de vloot wordt een dag later, op 10 januari in Wenen verwacht.
 
Binnen de Skyteam Alliance is China Airlines de enige partner die de A350-900 XWB op vluchten op Schiphol Amsterdam inzet. China Airlines is hiermee de tweede partij die passagiers met de A350 van en naar Amsterdam zal vervoeren. De A350-900 staat bekend als een van de meest technologisch geavanceerde en comfortabele passagiersvliegtuigen.

Op Schiphol vinden vandaag allerlei festiviteiten plaats. Bij de gate worden gasten ontvangen met muziek en geschenken, zoals een reiskussen van China Airlines om de vlucht nog comfortabeler te maken. Ook wordt bij de gate de code-share & block-space agreement tussen KLM en China Airlines gevierd. Top executives van China Airlines, KLM én Schiphol komen samen. De chairman van China Airlines, Nuan-Hsuan Ho, is voor een bliksembezoek naar Nederland gekomen om met Pieter Elbers, CEO van KLM, de verdieping van het partnership tussen beide luchtvaartmaatschappijen beklinken.

Op de spottersbaan worden vandaag tal van spotters verwacht, en niet alleen daar het de eerste intercontinentale vlucht van de A350 binnen China Airlines vloot betreft. Op het vliegtuig staat het nationale teken van de Taiwanese carrier afgebeeld, de plum blossom. Ook is de Taiwanese gigant voornemens om op alle toestellen van dit type een verschillende lokale vogel af te beelden. De eerste twee vliegtuigen die vandaag op Amsterdam en morgen op Wenen zullen landen, hebben respectievelijk een Mikadofazant en een Taiwankitta op de romp afgebeeld. Welke naar Amsterdam zal komen is tot nu toe nog een mysterie.

China Airlines

De A350, die zal worden ingezet op non-stop vluchten van Taipei naar Amsterdam, Rome en Wenen, wordt als onderdeel van een verjongingsstrategie geleidelijk aan in de vloot geïntroduceerd, met vier toestellen in 2016, zes in 2017 en nog eens vier in 2018.  Met deze strategie consolideert China Airlines haar leidende positie in de Taiwan-Europa markt.

Met de inzet van Michelin kok André Chiang, om de catering aan boord te optimaliseren, en de NexGen inrichting die de vliegtuigmaatschappij al vele awards opleverde, heeft China Airlines zwaar ingezet in het bieden van optimaal comfort voor haar passagiers.

Vandaag werd bekend gemaakt dat het interieur van de A350 verkozen is tot de “Best New Business Class” 2016 door de lezers van Design Air.

Link:
– www.china-airlines.com

China Airlines