vrijdag , 21 juni 2024
Norton Rose Fulbright

Norton Rose Fulbright start luchtvaartrechtpraktijk in Amsterdam

Amsterdam, 3 april 2017 – Advocatenkantoor Norton Rose Fulbright heeft Berend Crans aangesteld als banking en finance partner. Met zijn komst heeft het kantoor in Amsterdam per april 2017 de beschikking over een luchtvaartrechtpraktijk.

Crans was voorheen als partner werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek en is advocaat op het gebied van luchtvaartrecht en heeft veel ervaring op het gebied van advies over de aankoop, financiering, leasing, onderhoud en verkoop van vliegtuigen. Naast het adviseren van luchtvaartmaatschappijen, richt zijn praktijk zich verder op regulatoir advies inzake licentieverlening, bilaterale luchttransportovereenkomsten, code sharing en juridisch advies ten aanzien van commerciële overeenkomsten, zoals luchtvaartbesturings-, technische- en onderhoudscontracten.

Wouter Hertzberger, hoofd banking & finance bij Norton Rose Fulbright in Amsterdam, reageert:
“Wij zijn verheugd met de komst van Berend Crans. Zijn ervaring in de luchtvaartindustrie past perfect bij onze lokale en mondiale transportstrategie. We kijken ernaar uit om met hem samen te kunnen werken en de luchtvaartpraktijk in Nederland uit te breiden.”

Duncan Batchelor, global head of aviation bij Norton Rose Fulbright, zegt het volgende:
“Berend heeft een geweldige reputatie op de Nederlandse en internationale markt. Hij brengt veel ervaring met zich mee en is een enome aanwinst voor ons kantoor.” Tenslotte, de reactie van Berend Crans: “Na vele jaren werkzaam te zijn geweest binnen de luchtvaartsector sluit ik mij graag aan bij Norton Rose Fulbright om onderdeel uit te maken van hun toonaangevende internationale luchtvaart- en vliegtuigfinancieringspraktijk. Ik kijk ernaar uit om de praktijk op te zetten in Amsterdam en om juridische dienstverlening te bieden aan onze klanten binnen de luchtvaartindustrie.”