donderdag , 30 mei 2024
OOSTWOLD AIRSHOW

Programmering Oostwold Airshow zo goed als rond

Oostwold, 24 april 2017 – De organisatie van de 9e Oostwold Airshow presenteert voor de eerste keer in zijn bestaan een zestig minuten durend showblok compleet gevuld met warbirds. Met deze primeur is de programmering voor de beide showdagen, op een paar details na, ingevuld.

Tijdens dit ‘warbirds blok’ krijgen de bezoekers de kans om maar liefst negen verschillende vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals P51 Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawks en de zeldzame Curtiss Hawk 75, van zeer nabij mee te maken.

Van het starten van de motoren tot het wegtaxiën, het oplijnen tot de take- off, het publiek staat overal met de neus bovenop. De warbirds vliegen zowel in indrukwekkende formaties als solo hun display. Een bezoek aan Oostwold betekent echter veel meer dan alleen maar ‘vliegtuigjes kijken’. Op het grote middenterrein kan men o.a. zelf ‘vliegen’ in b.v. een Spitfire simulator, een bezoek brengen aan de Airmarket of genieten van het Flying Circus Theater.

Voor deze 9e editie van de Oostwold Airshow, op 4 en 5 juni, 1e en 2e Pinksterdag, is een nieuw verkeerscirculatieplan gemaakt. Op deze manier moet de aan- en afvoer van bezoekers sneller verlopen. Alle bezoekers, die via de snelweg A-7 naar Oost Groningen komen, wordt aangeraden, voor een zo snel mogelijke verkeersafhandeling, gebruik te maken van afslag 45. Alternatieve routes zullen gegarandeerd voor oponthoud zorgen.

Bezoekers die al in de voorverkoop een ticket hebben gekocht kunnen via een speciale ‘E-ticket lane’, op een nog snellere manier, de kassa’s passeren. Nog t/m 15 mei zijn deze toegangskaarten met 10% korting via de website online te bestellen.

Link:
www.oostwold-airshow.nl