donderdag , 30 mei 2024

Africa Classic 2018 Amref Flying Doctors

Amsterdam 1 mei 2017 – In 2018 vindt Africa Classic voor de 8e keer plaats. Het motto van dit avontuur is ‘Hard Work, Magic Moments’ en dat vat de tocht goed samen. Africa Classic is een 6-daagse mountainbiketocht door Tanzania ten gunste van Amref Flying Doctors.

Africa Classic is een ‘sponsored mountainbiketocht’ van vierhonderd kilometer rond de Kilimanjaro in Tanzania, met maar liefst honderd deelnemers. Uiteraard fietsen de deelnemers niet ‘alleen maar voor de lol.’ Het is de bedoeling zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Amref Flying Doctors. Iedere deelnemer kan zich laten sponsoren door vrienden, familie of collega’s.

Het toegezegde sponsorbedrag bedraagt per deelnemer nu al gemiddeld € 5.000. Dus als alle mountainbikers de tocht weten te volbrengen, zal het eindbedrag toch snel zo’n € 500.000 moeten zijn.

De Africa Classic wordt door mountainbikers, die aan eerdere edities meededen, omschreven als een tocht die een onuitwisbare indruk achterlaat. De combinatie van fysieke prestaties, nieuwe vriendschappen en het dienen van een goed doel, maakt het tot een fantastisch en uniek evenement.

Amref
De African Medical & Research Foundation (Amref) is een zelfstandige, Afrikaanse gezondheidsorganisatie. In Nederland is de organisatie bekend als Amref Flying Doctors, in 1969 opgericht en gevestigd in Leiden. Het is Amref’s missie om de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren, zodat zij de kans krijgen om aan armoede te ontsnappen.

Africa Classic Amref Flying Doctors
Laat je informeren!
In voorbereiding op Africa Classic organiseren wij door het hele land Africa Classic Cafés. Twijfel jij over deelname in 2018 of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Kom dan vrijblijvend naar één van de Cafés of geef je op voor een Webinar. Meer informatie hierover is te vinden via deze link.

Naast de bestaande Tanzania Classic Edition is het nu ook mogelijk je in te schrijven voor de Uganda Challenge Edition.

Links:
– www.africaclassic.nl
– www.amref.nl

Africa Classic Amref Flying Doctors