zaterdag , 18 mei 2024
aircrewcenter

Financiering vliegopleiding mogelijk voor piloten

Nijverdal, 20 juni 2017 – In augustus 2017 start de Nederlandse ATC vliegopleiding een eerste klas met een financieringsmogelijkheid voor nieuwe piloten. Een Pilot Finance is opgezet voor ATC piloten als alternatief voor het wegvallen van bancaire financieringen voor piloten. In samenspraak met een Nederlandse bank en een financier is Pilot Finance voor ATC piloten ontwikkeld. Het Aircrew Training Center (ATC) heeft voor de vliegtraining een samenwerking met Lufthansa Aviation Training Pilot Academy.

“Een scholarship wordt niet geboden wel een mogelijkheid om een pilotenopleiding te financieren zonder borgstelling van de ouders. Dit enkel op voorwaarde dat de aspirant piloot de ATC selectie zeer goed doorloopt en de selectie commissie overtuigt van zijn of haar competentie om piloot te worden. Omdat investeerders meegaan in het financieringstraject wordt ook een procentuele bijdrage van ouders gevraagd.”, vermeldt Charlotte Schmitz van het Aircrew Training Center.

In de Pilot Finance zijn opgenomen de opleidingskosten voor de ATC vliegopleiding, de kosten voor een garantiefonds en een voorschot op de eventuele kosten voor een typebevoegd training voor een luchtvaartmaatschappij. ATC piloten worden geplaatst bij luchtvaartmaatschappijen binnen Europa en het netwerk van Lufthansa. Voor elk studiejaar heeft ATC een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar om reden dat het monitoren en coachen van eigen leerlingen een hoge prioriteit heeft.