dinsdag , 28 mei 2024

KLM’s Schiphol Airport Map, de nieuwste mobiele service voor passagiers

Amstelveen, 10 juli 2017 – KLM lanceert vandaag de Schiphol Airport Map die passagiers helpt hun weg te vinden op luchthaven Schiphol. De nieuwe service is beschikbaar via de KLM app (iOS) en via KLM op Messenger, Twitter en WeChat. 

Veel KLM passagiers stappen over op Schiphol op hun volgende vlucht. De airport map helpt hen de weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.

Plattegrond
De Schiphol Airport Map bestaat uit een plattegrond met daarop de verschillende gates. Op de map zijn ook de verschillende KLM faciliteiten te zien zoals incheckbalies, lounges, kiosken en transferbalies. Ook de algemene Schiphol faciliteiten zoals toiletten, winkels, werkplekken en stilteruimtes zijn gemakkelijk te vinden.

Hoe werkt het?
De passagiers zien zichzelf als een stip op de plattegrond, waardoor ze snel overzicht hebben hoe ver ze zijn verwijderd van hun gate. De stip is alleen zichtbaar voor de app-gebruiker en wordt niet getoond via social media. De dienst wordt vanaf vandaag uitgerold in de KLM app (alleen iOS systemen), Messenger, Twitter en WeChat. In de komende weken zal hij steeds breder beschikbaar zijn op de verschillende platformen. Kijk voor meer informatie op airportmaps.klm.com.

Pieter Groeneveld, Senior Vice President Digital Air France – KLM
“Met de Schiphol Airport Map biedt KLM de passagier een helpende hand tijdens het reizen. Deze service in de KLM app en via social media is een perfecte uitbreiding van onze digitale strategie. KLM wil zijn waar haar klanten zijn. De service is nu alleen gericht op passagiers die via luchthaven Schiphol reizen, maar andere luchthavens zullen snel worden toegevoegd.”

KLM op social media en op de mobiele telefoon
Sinds 2009 heeft KLM een reputatie als pionier en initiator op het gebied van socialmediadiensten en -campagnes. In juni 2017 had KLM meer dan 25 miljoen vrienden en volgers op diverse social media. Via Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat en KakaoTalk ontvangt KLM wekelijks meer dan 100.000 vermeldingen, waarvan 16.000 vragen of opmerkingen. Deze worden persoonlijk in negen talen, dag en nacht, beantwoord door ons socialmediateam, dat met 250 medewerkers tevens het grootste ter wereld is.

De KLM app is al 2 miljoen keer gedownload op zowel iOS en Android systemen. De app heeft dagelijks 85,000 gebruikers. Via de app kunnen passagiers een vlucht boeken, online inchecken, boarding pass downloaden, stoelen reserveren en wordt de reiziger up-to-date gehouden met alle relevante vluchtgegevens. De applicaties in de app hebben het doel de algemene comfort voor, tijdens en na de reis te vergroten.