donderdag , 25 juli 2024

Schiphol uitgeroepen tot Airport of the Year 2017

Schiphol, 13 oktober 2017 – Schiphol is uitgeroepen tot CAPA Airport of the Year 2017 in de categorie voor luchthavens met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar. Jos Nijhuis, CEO bij Schiphol, nam de prijs in ontvangst.

Wereldwijd toonaangevende luchthaven
CAPA, het centrum voor de luchtvaart, rijkt jaarlijks prijzen uit aan luchthavens die een belangrijke strategische rol spelen in de luchtvaartindustrie. CAPA: ‘Schiphol laat zien dat het in een relatief klein land een wereldwijd toonaangevende luchthaven is, met jaarlijks meer dan 68 miljoen nationale en internationale passagiers. Verder is Schiphol een van de weinige luchthavens die met deze omvang nog steeds het single-terminal concept gebruikt, in combinatie met zes landingsbanen. Schiphol Group speelt in op de toekomst door te focussen op zakelijk- en langeafstand passagiers en low cost en charter te verplaatsen naar Lelystad Airport. De goed ontworpen luchthaven is een van de belangrijkste ter wereld.’

Trots
‘Het is geweldig om deze prijs te winnen. Daar zijn we heel trots op,’ zegt CEO Jos Nijhuis. ‘Het is de erkenning voor ons harde werk. Iedere dag zorgen we er samen voor dat we Nederland verbinden met de rest van de wereld. Van luchtverkeersleiders tot grondwerkers, van piloot tot beveiligingspersoneel: iedereen verdient deze prijs!’