zaterdag , 13 juli 2024
Cessna Sky Courier

Cessna’s nieuwste turboprop: SkyCourier 408

Wichita (VS), 28 november 2017 – Textron Aviation heeft vandaag haar nieuwe tweemotorige turboprop aangekondigd; de Cessna SkyCourier 408. FedEx Express heeft zich aangemeld als launchcliënt voor 100 vliegtuigen, met een eerste vlootorder van 50 vrachtvliegtuigen en een opties voor 50. De Cessna SkyCourier zal in 2020 op de markt komen.

De Cessna SkyCourier 408 zal worden aangeboden in vracht- en passagiersvarianten. De vrachtvariant is voorzien van een grote vrachtdeur en een cabine met een vlakke vloer die geschikt is voor maximaal drie LD3-verzendcontainers met een maximaal laadvermogen van 6000 pond. Het vliegtuig zal een maximale kruissnelheid van maximaal 200 kts en een maximum van 900nm bieden.

De passagiersvariant, voor 19 passagiers, zal deuren voor bemanningen en passagiers bevatten, evenals grote cabinevensters voor veel licht en uitzicht. Beide configuraties bieden single-point pressure refueling om snellere doorlooptijden mogelijk te maken.