zaterdag , 18 mei 2024
Oostwold Airshow

Toeristen geven Oostwold Airshow hoog cijfer

Oostwold, 11 december 2017 – Toeristen die de gemeente Oldambt bezoeken, waarderen de Oostwold Airshow met het cijfer 8,6. Het hele gebied krijgt gemiddeld een 7,8.

Dit zijn de uitkomsten van het onderzoek ‘Toeristische monitor 2017’ dat de gemeente Oldambt heeft laten uitvoeren onder toeristen en ondernemers werkzaam in de toeristische sector.

De Oostwold Airshow en Festival Hongerige Wolf trekken het grootste aandeel bezoekers van buiten de provincie. Een derde van alle bezoekers geeft aan alleen voor één van deze evenementen naar Oldambt te zijn gekomen. De gemeente gaat onderzoeken hoe ze die mensen langer in het gebied kunnen houden. Daarvoor wil Oldambt met de ondernemers om tafel om er achter te komen hoe dat het beste aangepakt kan worden.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de Oostwold Airshow ook nog eens opvallend veel buitenlandse bezoekers weet te trekken. Met in totaal ruim 25.000 bezoekers, verspreid over twee dagen, werd het record uit 2015 bijna verpletterd. Toen passeerden in twee dagen tijd zo’n 20.000 bezoekers de kassa. Gemiddeld geven bezoekers bij evenementen 25,54 euro uit. Van de acht onder de loep gelegde evenementen in Oldambt scoort Pura Vida met een 8,7 het hoogst en de Nacht van Winschoten met een 6,7 veruit het laagst.

Ondanks het prachtige rapportcijfer heeft de organisatie van de Oostwold Airshow nog geen besluit genomen of er een tiende jubileumeditie van het evenement in 2019 gaat komen.