donderdag , 25 juli 2024
Lelystad Airport

Verkeerstoren Lelystad Airport bereikt hoogtepunt

Een lange voorbereiding ging eraan vooraf, maar deze week zijn de werkzaamheden aan de verkeerstoren op Lelystad Airport van start gegaan. In een week tijd wordt de verkeerstoren opgehoogd van 9 naar 22,4 meter.

Eerder deze week werd de koepel van de toren ontmanteld zodat de nieuwe verdiepingen ertussen geplaatst kunnen worden. Voor vrijdag  26 januari staat het terugplaatsen van de koepel op de planning. “Daarmee zetten we toch eigenlijk wel de kroon op het harde werken”, aldus de projectleider van de verkeerstoren. Ophoging van de verkeerstoren is noodzakelijk omdat de luchtverkeersleiding goed zicht moet hebben op de verlengde start- en landingsbaan. In mei dit jaar wordt de verkeerstoren opnieuw in gebruik genomen.

Bouw in volle gang
De bouw van de nieuwe luchthaven is in volle gang. Zo werd eind 2017 de nieuwe start- en landingsbaan opgeleverd en zijn de eerste kolommen van de nieuwe passagiersterminal inmiddels zichtbaar. De ophoging van de verkeerstoren is eveneens een belangrijke markering in het bouwproces.

Bij de ontwikkeling van de luchthaven wordt binnen elk proces gekeken hoe we dit zo slim, duurzaam en kostenbewust kunnen realiseren. Voor de verkeerstoren betekent dit dat we de huidige verkeerstoren ophogen naar 22,4 meter en de oude toren hiermee volledig wordt hergebruikt.

Lelystad Airport