woensdag , 29 mei 2024
embraer klm

Nieuwe Embraer voor KLM Cityhopper

KLM Cityhopper voegt in ruim één week tijd drie nieuwe Embraers toe aan haar vloot. De E175+, met registratienummer PH-EXW, was de eerste die gisteravond op Schiphol aankwam. Zaterdag volgt de PH-EXX, eveneens een E175+. De PH-EXY, een E190, landt op zaterdag 24 maart op de Nederlandse luchthaven.

De leveringen van deze 15e en 16e Embraer E175+ en 32e Embraer E190 zijn een belangrijke stap in de voortdurende vlootinnovatie van KLM. De keuze voor de Braziliaanse Embraer-toestellen sluit aan bij KLM’s focus op de klant. De nieuwe vliegtuigen bieden meer comfort en ruimte voor passagiers en helpen daarmee bij het creëren van een memorabele reiservaring.

Embraers passen bovendien goed in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. Door geavanceerde eigenschappen verbruikt de Embraer minder brandstof, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Het brandstofverbruik van de nieuwe E175+-toestellen is maar liefst 22 procent lager in vergelijking met de Fokker 70.

Grootste Embraer-vloot van Europa
KLM Cityhopper is in Europa de operator met de grootste Embraer-vloot. Sinds de uitfasering van de Fokker bestaat de KLC-vloot volledig uit Embraers. KLM Cityhopper voert met dit type vliegtuig dagelijks ongeveer 300 korte afstandsvluchten uit binnen Europa naar veelal zakelijke bestemmingen. De E190 heeft 100 stoelen en de E175+heeft 88 stoelen.

Het totaalaantal staat met deze drie nieuwe toestellen na volgende week op 48. In april 2018 ontvangt KLC haar 49e en voorlopig laatste Embraer.