woensdag , 29 mei 2024

Vakantiegangers de dupe van Ryanair staking

Zowel de Duitse als de Nederlandse vakbonden sloten zich woensdagavond aan bij hun collega’s in België, Zweden en Ierland die eerder al hadden besloten vrijdag het werk neer te leggen. Ryanair zal daardoor meer dan een zesde van zijn 2.400 vluchten op vrijdag moeten annuleren.

Uit een analyse van claimbureau Vlucht-vertraagd.nl blijkt dat meer dan 56.000 Europese vakantiegangers de dupe zijn van de Ryanair staking. Hun vlucht is afgelast en de vakantie gaat mogelijk niet door. Ryanair zal voor een vervangende vlucht moeten zorgen, ticket(s) en mogelijk extra kosten moeten vergoeden en compensatie uitkeren. De luchtvaartmaatschappij steekt echter zijn kop in het zand.

Ryanair niet bereikbaar voor passagiers
Door heel Europa worden vakantiegangers simpelweg genegeerd door Ryanair. De teller van het aantal gedupeerde vakantiegangers voor aanstaande vrijdag staat op minimaal 56.000. Hier komen naar verwachting nog 12.500 gedupeerden bij uit Nederland en Zweden. Bij eerdere stakingen waren ook al 50.000 gedupeerden. Ook Nederlandse passagiers staan dus met de handen in het haar, krijgen geen gehoor bij Ryanair en kloppen massaal bij claimbureaus aan.

Vlucht-vertraagd roept passagiers op om het wangedrag van de Ierse luchtvaartmaatschappij niet simpelweg te accepteren. “Ons standpunt wat betreft Ryanair is vrij simpel; wanneer zij vluchten aanbieden binnen Europa hebben zij zich aan de regels te houden.”, stelt Tom van Bokhoven, CEO van Vlucht-vertraagd.nl.

“Passagiers geven in onze claims aan zich gedupeerd te voelen en hun vakantie valt in veel gevallen het water. Ryanair richt zich op het lager segment en sommige vakantiegangers spaarden het hele jaar voor hun vakantie, en Ryanair laat hen nu in de kou staan. Claimbureaus staan passagiers wel bij in, ook in het nemen van juridische stappen – mocht dit nodig zijn.”

Claimbureaus overspoeld met Ryanair-claims
Vlucht-vertraagd.nl geeft aan nu al overspoeld te worden door Ryanair claims. “Voor een groot deel zijn dit claims van passagiers die eerst een afwijzing of helemaal geen antwoord hebben gehad vanuit Ryanair.

Mocht Ryanair niet reageren, zullen wij juridische stappen ondernemen om Europese passagiers bij te staan. Het Nederlandse bureau is actief in negen Europese landen en krijgt vooral uit België, UK en Italië veel claims binnen voor Ryanair. Ze verwachten hier voor dit weekend een stroom aan Nederlandse claims bij te krijgen. Daarnaast heeft Vlucht-vertraagd.nl extra personeel aangenomen om de claims zo snel mogelijk verwerkt te krijgen.

Link:
www.vlucht-vertraagd.nl