dinsdag , 28 mei 2024

Emirates maakt partnership met Jetstar Pacific bekend

Emirates en Jetstar Pacific breiden hun bestaande partnership uit met een nieuw codeshare akkoord. Deze overeenkomst maakt het mogelijk voor Emirates passagiers om gebruik te maken van beter aansluitende vluchten binnen Vietnam, maar het creëert ook goede verbindingen tussen Vietnam en Singapore, Thailand en Australië.

Deze nieuwe codeshare diensten verbinden Emirates passagiers met 14 Vietnamese steden vanaf Ho Chi Minh-stad en zes steden vanaf Hanoi. Emirates zal ook codeshare vluchten uitvoeren tussen Jetstar Pacific’s thuishaven in Ho Chi Minh-stad, en Singapore en Bangkok. Beide steden bieden ook goede verbindingen voor passagiers die vliegen naar Brisbane, Melbourne of Sidney.

Vietnam beter bereikbaar
Naast Ho Minh-stad en Hanoi zijn ook de volgende Vietnamese steden inbegrepen in de nieuwe codeshare routes: Ban Me Thuot, Phu Quoc, Dalat, Quinhon, Tamky-Chulai, Hue, Pleiku, Nha Trang, Tuy Hoa, Dong Hoi, Thanh Hoa, Hai Phong en Da Nang. Volgens het akkoord wordt Emirates’ vluchtnummer geplaatst op Jetstar Pacific’s vluchten naar alle codeshare bestemmingen.

Het codeshare partnership geeft klanten de mogelijkheid om aansluitende vluchten te boeken met één reservering, waardoor men een zorgeloze boeking, check-in, boarding en bagage check ervaart. Passagiers die vliegen vanaf 16 bestemmingen in Vietnam en de bestemmingen Hongkong, Osaka, Taipei, Singapore, Guangzhou en Bangkok kunnen een verbinding maken in Ho Chi Minh-stad of Hanoi en verder reizen met Emirates naar vele bestemmingen over de hele wereld. Daarnaast kunnen Emirates passagiers die graag Vietnam verkennen, aankomen in Ho Chi Minh-stad of Hanoi en vertrekken vanuit de andere stad.

Adnan Kazim, Emirates’ Divisional Senior Vice President of Strategic Planning, Revenue Optimisation & Aeropolitical Affairs, zegt: “Als deel van ons continue missie om klanten wereldwijd tevreden te stellen, zijn we trots om onze partnership met Jetstar Group verder uit te breiden door Jetstar Pacific hierbij te betrekken. Hierdoor maken wij het mogelijk voor Emirates’ passagiers om te profiteren van betere aansluitingen tussen vele bestemmingen in Vietnam en daarbuiten, terwijl er genoten kan worden  van het comfort en de beloningen die ons loyaltyprogramma, Skywards, biedt. Hierin kunnen klanten Skywards Miles verdienen en besteden tijdens codeshare vluchten.”

Wereld een stukje toegankelijker
Alan McIntyre, Jetstar Executive Manager Networks and Partnerships, liet weten dat dit een spannende aankondiging is voor Emirates en Jetstar op weg naar een verder groeiende en steeds waardevollere partnership. “Deze codeshare is de volgende stap waarmee we onze belofte om de wereld toegankelijker te maken, kunnen waarmaken. Hierdoor geven wij Emirates klanten toegang tot ons groeiende Vietnamese netwerk.”

Naast directe vluchten van Dubai naar Hanoi en Ho Chi Minh-stad, kunnen passagiers onderweg naar Vietnam nu gemakkelijk gebruik maken van een retouraansluiting naar belangrijke bestemmingen, zoals Da Nang, Nha Trang en Phu Quoc. Klanten ervaren optimaal gemak doordat Emirates en Jetstar Pacific samenwerken om vluchtschema’s te synchroniseren, verbindingstijden te minimaliseren en Emirates’ dagelijkse diensten tussen Dubai en haar twee Vietnamese bestemmingen Hanoi en Ho Chi Minh-stad verder te verbeteren.