zondag , 14 juli 2024

WOW air start vluchten naar Orlando

WOW air gaat vliegen naar Orlando, Florida. De IJslandse lowcost luchtvaartmaatschappij biedt vanaf 18 december drie vluchten per week aan naar de Fun Capital of the World. Met themaparken als Walt Disney World, Universal Studios en Legoland is Orlando een van de populairste bestemmingen in Florida. Amsterdam en Brussel hebben beiden een goede aansluiting op vluchten naar Orlando. Vluchten zijn beschikbaar vanaf 129,99 euro voor een enkele reis.

Op 18 december vindt de inaugurele vlucht plaats van IJsland naar Orlando International Airport, de grootste internationale luchthaven van de regio. Deze route wordt drie keer per week uitgevoerd met een Airbus A321neo, het nieuwste type toestel van WOW air. Het betreft een seizoensvlucht, de vluchten worden uitgevoerd tot en met de derde week van april 2019. Orlando is een van de beste winterbestemmingen, met gemiddelde temperaturen van rond de 20 graden Celsius in december en januari.

Vluchtschema
Vanuit zowel Amsterdam als Brussel vertrekken vluchten naar de luchthaven van IJsland om 11.35 uur. De overstap in IJsland duurt op de heenweg minder dan drie uur, en op de terugweg minder dan anderhalf uur. Totale vluchtduur is op de heenweg 14,5 uur en op de terugweg 12 uur.

Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air, over de netwerkuitbreiding: “We merken dat Orlando erg populair is onder voornamelijk Nederlanders. Vanuit zowel Nederland als België bieden wij een ideale route naar Orlando. De overstap in IJsland zien wij als voordeel, om een lange vlucht te onderbreken en om de benen te kunnen strekken.”

WOW air groeit hard
De IJslandse luchtvaartmaatschappij groeit ook dit jaar hard. Sinds april van dit jaar vliegt WOW air naar Detroit en sinds mei naar Cleveland, Cincinnatti en St. Louis. Orlando wordt de 16ebestemming van WOW air in Noord-Amerika. Naast vluchten met een korte overstap, is het ook bij vluchten naar Orlando mogelijk om dit zonder extra ticketkosten te combineren met een paar dagen IJsland tijdens een WOW Stopover.

Over WOW air
WOW air is de enige low-cost airline van IJsland. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door de IJslandse ondernemer Skúli Mogensen. De maatschappij vliegt vanaf luchthaven Keflavik bij Reykjavik naar 39 bestemmingen binnen Europa, Azië en Noord-Amerika. Sinds 1 juni 2015 vliegt WOW air, het hele jaar door naar de luchthaven Schiphol, tegenwoordig twee keer per dag. Sinds 2 juni 2017 vliegt WOW air ook dagelijks vanaf Brussel. Momenteel werken er 1.100 mensen en voor het einde van 2018 bestaat de vloot uit 24 Airbus toestellen. WOW air biedt de laagste tarieven, de nieuwste toestellen met de laagste uitstoot en de crew met de grootste glimlach. De maatschappij groeit snel: in 2017 vlogen er 2,8 miljoen mensen met deze airline, de verwachting is dat in 2018 ruim 3,7 miljoen passagiers met WOW air zullen vliegen. WOW air wil nu en in de toekomst de goedkoopste en gezelligste vluchten van en naar IJsland en verder aanbieden.

Link:
www.wowair.nl