donderdag , 20 juni 2024

Betalen voor overgewicht bagage schiet in verkeerde keelgat

Voor ruim de helft (59%) van de Nederlandse vakantiegangers bederft de rekening voor overgewicht van bagage de voorpret van hun vakantie. Het wordt gezien als de grootste dooddoener. Waar de meeste reizigers zich een beetje ‘opgelicht’ voelen (37%), vinden anderen het vervelend dat luchtvaartmaatschappijen verschillende tarieven hanteren (29%). Ook de onzekerheid, omdat overgewicht van bagage soms door de vingers wordt gezien, is voor veel Nederlanders een ‘no go’ (18%). Dit blijkt uit een online steekproef van pakketbezorger DPD onder ruim 650 vakantiegangers.

Eenmaal op vakantie baalt bijna driekwart ervan dat ze spullen thuis hebben moeten laten om overgewicht te voorkomen. Het meest gemiste item op vakantie is een fiets en andere vervoersmiddelen. 41 procent van de vakantiegangers heeft dit gemist dit jaar. Barbecue en spullen voor op het strand hebben een gedeelde tweede plek (20%) gevolgd door sportaccessoires (15%). Veelal werden deze spullen thuisgelaten vanwege ruimtegebrek of om overgewicht te voorkomen (58%). Slechts 21 procent dacht deze spullen niet nodig te hebben of was de spullen eenvoudigweg vergeten (12%).

Eric Dietz, CEO DPD Nederland:
Het versturen van pakketjes wordt steeds gemakkelijker en goedkoper, ook over de grens. Dit kan uitkomst bieden voor mensen die op vakantie gaan. Daarom hebben we ludieke video’s gemaakt in het kader van ‘Ik ga op vakantie en ik DPD…’. Wij willen dit moment graag aangrijpen om te laten zien hoe laagdrempelig een internationale verzending is. Wij zetten ons er iedere dag voor in om het verzenden van pakketjes makkelijker te maken. Internationaal vervoeren we 4 miljoen pakketten per dag over de weg en dat maakt ons de grootste in Europa.