vrijdag , 21 juni 2024
Zandspruit Bush & Aero Estate

Zandspruit Bush en Aero Estate

Uw eigen vakantiehuis met privé landingsbaan midden in de Afrikaanse natuur

Tijdens een vakantie verpacht Gerrit Jan van der Grijn zijn hart aan Zuid-Afrika en besluit hij om in Hoedspruit een vakantiehuis te laten bouwen. In die periode leert hij ook de Zuid-Afrikaanse aannemer en projectontwikkelaar Martin den Dunnen kennen. Het klikt tussen de twee 
en samen besluiten zij een farm te kopen van bijna duizend hectare. Ze ontwikkelen het plan om éénderde van het gebied te bebouwen. Vakantievilla’s voor avonturiers die dromen van
een huis in de Zuid-Afrikaanse bush.

Zandspruit Bush en Aero Estate is een veelomvattend project dat uiteindelijk de ontwikkeling van een klein dorp behelst. Het is een werkelijk unieke locatie met ongerepte natuur en in de buurt van het Krugerpark en de Blyde River Canyon. Het biedt prachtige vergezichten op de Drakensbergen of de bedding van de Sandspruit rivier. Aangezien zich op de Estate slechts ongevaarlijk wild bevindt, zoals zebra’s, giraffen, gnou’s, wrattenzwijntjes, impala’s, bosbokken, duikers, nyala’s en vele andere soorten kleiner wild, kunnen ontdekkingstochten zonder enig gevaar worden ondernomen. Ook voor de vogelliefhebbers is Zandspruit Estate de ultieme plek. In het natuurgebied zijn een aantal adembenemende uitkijkpunten, picknickplaatsen en wandelroutes gecreëerd. Tevens is er bij één van de drie meertjes een vogelkijkscherm aanwezig.

Zandspruit Bush en Aero Estate biedt 162 zeer royale ‘bush’ kavels met een oppervlakte van 6000 tot 15.000 m2. Langs de met klinkers verharde landingsbaan van 1000m zijn 38 kavels gesitueerd van 4000 tot 7000 m2, met directe toegang tot de landingsbaan. Uniek is het feit, dat deze woningen over een eigen hangar beschikken, gelegen op eigen kavel. Voor diegenen die niet langs de landingsbaan willen wonen, maar een bush lodge prefereren, is er centrale hangarage beschikbaar: Een twintigtal aparte hangaars worden hiertoe verkocht. Er zijn drie bouwstijlen toegestaan. De originele met riet gedekte bush lodge stijl, waarbij de uitstraling het echte Afrika gevoel weergeeft, de traditionele farmhouse stijl, waarbij het gevoel van weleer tot uitdrukking komt en de meer moderne paviljoen stijl, waarbij moderne elementen worden afgewisseld met natuurlijke bouwmaterialen en glas.

Zandspruit Estate wordt slechts gedeeltelijk ontwikkeld. Van de 1000 hectare blijft circa 650 hectare onaangetast. In dit gebied hebben alleen de huiseigenaren van Zandspruit Bush & Aero Estate vrij toegang voor wandelingen of mountainbike tochten. Er zijn eveneens een aantal bestaande tracks gehandhaafd, die per auto begaanbaar zijn en het natuurgebied ontsluiten.

Omgeving
Het pittoreske en gezellige dorp Hoedspruit ligt op maar 2 kilometer afstand van de toegangspoort van Zandspruit Estate. In Hoedspruit zijn de nodige winkels en restaurants uitstekend bereikbaar.
 Zandspruit Estate is gelegen binnen de “Kruger to Canyon Biosphere”, één van de belangrijkste ongerepte natuur(lijke) gebieden van Zuid Afrika. De Blyde River Canyon is de grootste “levende” en op twee na grootste canyon ter wereld. Dit biedt vele mogelijkheden op sportief gebied, zoals kayakken, abseilen, raften en quad biking. Ook voor de 4×4 liefhebber zijn er in de nabijheid van Hoedspruit ruim voldoende mogelijkheden. Eveneens binnen handbereik gelegen (2 kilometer)
 is de Drakensig golfbaan, een uitstekende manier om een rustige ochtend of middag door te brengen. Op circa een uur rijden, ligt de beroemde Hans Merensky golfbaan. Voor de gevorderde en meest verwende golfer een absolute must.
 De dichtstbijzijnde toegang tot het wereldberoemde Kruger Nationale Park is op ca. 60 kilometer afstand van Zandspruit en staat garant voor een unieke beleving van flora en fauna. Olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels, de “Big Five” en natuurlijk vele andere diersoorten zijn hier te bewonderen in hun natuurlijke leefomgeving.

De luxe, veelal 5 sterren en direct rondom Hoedspruit (en dus ook Zandspruit) gelegen, privé wildreservaten zijn gemakkelijk bereikbaar en toegankelijk voor een avontuurlijke middag “game drive” met aansluitend een culinair hoogstaand diner. Het van National Geographic Channel bekende Kapama Endangered Species Breeding Project (Cheetah Project) is ca. 25 kilometer van Zandspruit verwijderd.
Binnen Zandspruit zal een ruitersportcentrum worden gevestigd, van waaruit verschillende activiteiten zullen worden georganiseerd, zoals lessen en ook buitenritten in het natuurgebied. Voor de echte paardenliefhebbers zal dit centrum zelfs de mogelijkheid bieden tot de stalling van een eigen paard.

Kopen en bouwen in Afrika: avontuur of belevenis?
De ruimte en opzet van Zandspruit Bush en Aero Estate staat garant voor ultieme privacy en natuurbeleving, zowel rond het huis, als in het 650 hectare grote – niet ontwikkelde – gedeelte van de Estate. Kavels kunnen worden gekocht, waarbij de koper zelf zorg draagt voor architect en bouw. Daarnaast wordt ook een totaal concept geboden, waarbij kan worden gekozen uit een 15-tal standaard designs. Ook wordt de optie geboden om, in volledige vrijheid en in samenwerking met onze architect, een ontwerp tot stand te brengen. Het volledige project, desgewenst inclusief inrichting van het huis, wordt door ons gerealiseerd, zonder dat de koper zich over opdrachtgever architect – aannemer – relaties zorgen hoeft te maken. De begeleiding van dit volledige traject, inclusief de volledige communicatie met de koper, geschiedt in het Nederlands en valt onder de eindverantwoording van de Nederlandse partner van Zandspruit Estate.

Belastingvoordeel
Bijkomend voordeel van een eigen vakantiewoning is, dat er aanzienlijke belastingvoordelen te behalen zijn. Zuid-Afrika heeft een belastingverdrag met Nederland ter voorkoming van dubbele belastingen. Zuid-Afrikaans vermogen valt hierdoor niet binnen het Nederlandse vermogen voor de jaarlijkse vermogensrendementsheffing. Tevens kent Zuid-Afrika voor de erfbelasting een belastingvrije voet van € 750.000 voor echtgenoten en € 350.000 bij vererving naar kinderen. Voor meer informatie zandspruit.com/nl. De website biedt tevens de benodigde pilot information.

Gerrit Jan van der Grijn (fotografie)

Links:
– Zandspruit Bush en Aero Estate Video
– zandspruit.com/nl