zaterdag , 25 mei 2024
UTAH ANG refuels NATO E-3A

NAVO vloot uitgerust met digitale cockpits

Boeing [NYSE: BA] heeft het laatste gemoderniseerde Airborne Warning and Control System-vliegtuig (AWACS) geleverd aan de NAVO in Manching, Duitsland. De vliegtuigen zijn gemoderniseerd met nieuwe luchtvaartelektronica en een digitale cockpit. Deze levering is de laatste uit een serie van veertien en zorgt ervoor dat de AWACS van de NAVO voldoen aan huidige en toekomstige vereisten van de luchtverkeersleiding en op het gebied van navigatie.

De upgrade bevat onder andere vijf digitale kleurendisplays per toestel, als vervanging voor de uit de jaren zeventig afkomstige apparatuur. Deze displays voorzien de bemanningsleden van op maat te maken motor-, navigatie- en radargegevens. Bovendien stelt deze digitalisering de NAVO in staat de verantwoordelijkheden van de bemanning te consolideren.