vrijdag , 19 april 2024

Napels nieuwe KLM bestemming

In het voorjaar van 2019 breidt KLM haar netwerk uit met de havenstad Napels. Dit is KLM’s tiende bestemming in Italië en wordt alleen in de zomermaanden aangevlogen. Op 21 april 2019 vertrekt de eerste KLM-vlucht naar Napels. KLM zet hiervoor een Boeing 737-700/800 in. In de maanden juli en augustus vliegt KLM dagelijks naar deze bestemming en tijdens de rest van het seizoen is dat alleen in de weekenden.

Pieter Elbers – President-directeur KLM:
Napels is, na Rome en Milaan, de derde stad van Italië en heeft de vierde grootste Italiaanse economie. De stad heeft een van de grootste en drukste havens van de Middellandse Zee. Wereldwijd staat Napels hoog aangeschreven als toeristische bestemming en dit alles maakt Napels een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk.

Over Napels
De historische havenstad Napels ligt aan de westkust van Zuid-Italië. De stad telt zo’n één miljoen inwoners en wordt ook wel ‘de Hoofdstad van het Zuiden’ genoemd.

Napels werd gesticht door de oude Grieken en is een van de meest cultuurrijke steden van Europa. Zo staat de karakteristieke binnenstad van Napels sinds 1995 aangemerkt als Wereldcultuurerfgoed door UNESCO. Daarnaast is de stad bekend om zijn wereldberoemde Napolitaanse keuken.