zaterdag , 18 mei 2024

Eindhoven Airport en BAM bereiken akkoord over afwikkeling parkeergarage

Eindhoven Airport en bouwonderneming BAM hebben een akkoord bereikt over de financiële afwikkeling van het incident van 27 mei 2017, waarbij de parkeergarage op Eindhoven Airport gedeeltelijk instortte. Bij het incident vielen gelukkig geen slachtoffers.

Begin april 2018 is BAM gestart met de herbouw van de parkeergarage. De oplevering is gepland voor oktober 2019. Partijen doen geen verdere mededelingen over de inhoud van het bereikte akkoord.

“We zijn blij dat we met dit akkoord een punt kunnen zetten achter de financiële afwikkeling en we onze blik op de toekomst kunnen richten”, zegt Joost Meijs, algemeen directeur van Eindhoven Airport.

“De afwikkeling past binnen de voorziening die BAM hiervoor in het vierde kwartaal van 2017 heeft getroffen”, stelt Jaap Hazeleger, directeur BAM Bouw en Techniek bv. “De herbouw vordert voorspoedig.”