woensdag , 29 mei 2024

ASL kiest voor de Sonaca 200 voor de uitbreiding van zijn opleidingscentrum

Als specialist in het beheer en de uitbating van privéjets, voert ASL persoonlijke en “charter”vluchten in Europa uit. Samen met het bedrijf JetNetherlands (overgenomen in 2014) beschikt ASL over een vloot van dertig toestellen, van jets voor vier tot jets voor dertig personen.

Naast zijn werk met “privéjets” beheert de groep een centrum voor het onderhoud van vliegtuigen (dat in Rotterdam is gebaseerd) en sinds kort ook een ATO-opleidingscentrum1. “ASL Group wil zijn pilootopleidingen (ab initio) en specifieke opleidingen voor de sector van de zakelijke luchtvaart uitbreiden”, vertelt Philippe Blockmans, Verantwoordelijke van het Elite Pilot Training Center bij ASL Group. “In die optiek hebben we beslist in de Sonaca 200 te investeren”.

De keuze voor de Sonaca 200
Diverse redenen hebben ASL ervan overtuigd voor de Sonaca 200 te kiezen: “Als Belgisch bedrijf wilden we een vliegtuig aankopen dat lokaal en door een speler uit de luchtvaartsector met internationale faam is gebouwd. Onze keuze is op de Sonaca 200 gevallen omwille van zijn prestaties en uitrusting, maar ook de (aangekondigde) operationele en onderhoudskosten hebben een belangrijke rol gespeeld. Uit een gedetailleerde analyse van het product is de Sonaca 200 naar voor gekomen als het meest volledige antwoord op de huidige verwachtingen van de sector voor (initiële) pilootopleidingen.

ASL heeft twee toestellen besteld van het type “Sonaca 200 Trainer Pro”, versie EFIS2 (Garmin G500 TXI). De levering van het eerste toestel is gepland voor oktober 2019.

Links:
– www.aslgroup.eu
– www.sonaca-aircraft.com