dinsdag , 28 mei 2024

Turkish Airlines lanceert filmcommercial met Sylvia Hoeks tijdens Super Bowl

De veelgeprezen filmmaker Ridley Scott heeft een korte film geregisseerd voor Turkish Airlines met Nederlandse actrice Sylvia Hoeks in de hoofdrol. “The Journey”, het verhaal van een achtervolging langs iconische bezienswaardigheden van de stad, werd op 3 februari getoond tijdens de Super Bowl. De 30 seconden durende commercial was te zien in het eerste reclameblok van het meest bekeken sportevenement ter wereld, terwijl de zes minuten durende korte film tegelijkertijd werd gelanceerd via het YouTube-kanaal van Turkish Airlines.

Als het eerste Turkse merk dat tijdens de Super Bowl adverteert, heeft Turkish Airlines sinds 2016 het publiek vermaakt met inspirerende en originele commercials. Deze waren onder andere: “Batman versus Superman” met Ben Affleck en “Five Senses” met Dr. Mehmet Oz.

Istanbul als inspirerende achtergrond
Regisseur en producent Ridley Scott zegt: “Istanbul, met haar prachtige ligging omringd door water, is een inspirerende stad om een verhaal rond te bouwen. De stad is een krachtige achtergrond voor het verhaal dat de hoofdpersonen op een opwindende en spectaculaire manier vertellen, net zoals Istanbul dat al generaties lang doet.”

Scott regisseerde zijn eerste commercial in 15 jaar ter gelegenheid van de opening van Istanbul Airport, het nieuwe thuis van Turkish Airlines. “The Journey” toont Istanbul als de hub van Turkish Airlines – dat ’s werelds grootste luchtvaarthub zal zijn met een jaarlijkse capaciteit van 200 miljoen passagiers. Turkish Airlines verbindt momenteel 306 bestemmingen in 124 landen, meer dan welke andere luchtvaartmaatschappij dan ook. De bestemmingen zullen uitgebreid worden naarmate de huidige hub op luchthaven Istanbul Ataturk wordt verplaatst naar de pas geopende luchthaven van Istanbul.

Spraakmakende Turkish Airlines campagnes
Sylvia Hoeks, bekend van haar rol in Blade Runner 2049, speelt de hoofdrol naast de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul, zoals het Çırağan-paleis, de Basilica Cisterne, het Ortaköy-plein en de luchthaven van Istanbul. Istanbul Airport organiseerde de filmopname met een cast van 250 mensen, uiteindelijk hebben er in totaal 500 acteurs en actrices een rol gespeeld in deze film. De scènes op de luchthaven beelden het cabinepersoneel van Turkish Airlines uit in hun nieuwe uniformen en beelden de innovaties van het nieuwe inflight cabine ontwerp uit.

Er zijn vier promotieversies en een cinematografische korte film van zes minuten gemaakt, evenals een behind-the-scenes special die de ervaring beschrijft met onder andere interviews met de regisseur en de cast. Eerdere spraakmakende Turkish Airlines-samenwerkingsverbanden waren met onder andere sportsterren Lionel Messi en Kobe Bryant, acteur Kevin Costner, en actrices van “The Journey”, Sylvia Hoeks en Aure Atika.

Link:
– www.turkishairlines.com