vrijdag , 24 mei 2024

Herdenkingsmunt 100 jaar luchtvaart in Nederland

Ter ere van 100 jaar luchtvaart in Nederland heeft het ministerie van Financiën besloten tot de uitgifte van een officiële € 5,- herdenkingsmunt. Luchtvaartmaatschappij KLM, NLR-Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en GKN Fokker bestaan dit jaar alle drie honderd jaar. Zij starten de viering van hun jubilea met een gezamenlijk evenement in het teken van een duurzame toekomst van de Nederlandse luchtvaart.

Koning Willem-Alexander is op 14 maart bij de viering van 100 jaar luchtvaart in Nederland in het Eye Filmmuseum in Amsterdam. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De Koning zal de eerste officiële herdenkingsmunt van 2019 slaan.

Vanaf dat moment is deze herdenkingsmunt ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ een officieel betaalmiddel in Nederland. De munt toont Koning Willem-Alexander, die zelf piloot is, en een hedendaags vliegtuig in de lucht, vanuit een hoger liggend perspectief. De schaduw die het op de aarde werpt, is van een historisch vliegtuig. Het ontwerp is van Marijke van Warmerdam.

Deze officiële herdenkingsmunt kan gratis worden omgeruild, en wordt eveneens kosteloos thuisbezorgd via Munt-Online op www.100jaarluchtvaart.nl