vrijdag , 21 juni 2024

Heras beveiligt komende negen jaar periferie Schiphol

Heras, de Europees marktleider in perimeter protection, blijft ook de komende negen jaar verantwoordelijk voor de beveiliging van de periferie van Schiphol. Het Brabantse bedrijf won de aanbesteding voor het beheer, plaatsing en onderhoud van alle hekken, poorten en beveiligingssystemen die op de luchthaven de afscheiding tussen publieke en beveiligde plekken vormen. De hernieuwde samenwerking start formeel op 1 april 2019. Met de wettelijk verplichte aanbesteding is een bedrag van 18 miljoen euro gemoeid.

Op het lijf geschreven

Dirk-Jan Westendorp, Country Manager Nederland bij Heras: “De beveiliging van de periferie van Schiphol is een belangrijke en verantwoordelijke taak, die ons op het lijf geschreven is. Deze gunning vormt het bewijs dat Schiphol dat ook zo ervaart, want de luchthaven heeft heel nadrukkelijk voor onze kwaliteit, expertise en ervaring gekozen. Wij kijken er naar uit de nauwe samenwerking ook de komende negen jaar te continueren en op een constructieve manier verder te versterken.”

Kantoor op Schiphol

Heras en Schiphol zijn al ruim dertig jaar partners. Sinds februari 2018 heeft Heras zelfs een eigen vestiging op Schiphol. Vanuit dit kantoor worden alle werkzaamheden voor de luchthaven georganiseerd. Medewerkers van Heras die werkzaamheden op de luchthaven uitvoeren, voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en zijn uitgebreid gescreend door de AIVD en de marechaussee. Heras is verantwoordelijk voor het onderhoud van ruim dertig kilometer periferie en honderd poorten.

Over Heras

Heras, opgericht in 1952, heeft zich ontwikkeld van een klein, Nederlands familiebedrijf gespecialiseerd in hekwerken en poorten, naar een vooraanstaande Europese totaalleverancier van perimeter protection oplossingen. Heras is actief in 6 landen en heeft meer dan 1200 hoogopgeleide experts in dienst. Samen ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden zij beveiligingsoplossingen voor elke situatie voor alle sectoren.