dinsdag , 28 mei 2024

Versheid gegarandeerd door Cathay Pacific

Cathay Pacific Airways feliciteert Cathay Pacific Services Limited (CPSL), haar dochteronderneming, met het verkrijgen van de IATA CEIV Fresh-certificering, een wereldwijd erkende accreditatie voor productafhandeling van bederfelijke goederen.

De certificering, die eerder vandaag ook werd toegekend aan de Hong Kong Airport Authority op het IATA World Cargo Symposium, onderstreept de snelheid, consistentie en efficiëntie van alle stakeholders op Hong Kong International Airport als het gaat om de afhandeling en het transport van bederfelijke goederen.

Cathay Pacific Airways streeft ernaar om in mei 2019 ’s werelds eerste luchtvaartmaatschappij te worden die CEIV Fresh-gecertificeerd is. In samenwerking met stakeholders en toezichthouders in de luchtvaartindustrie heeft de International Air Transport Association (IATA) het Centre of Excellence voor onafhankelijke validators (CEIV) opgericht. Met als doel om organisaties die betrokken zijn bij de luchtvracht supply chain, te helpen een uitstekende afhandeling te realiseren.

De state-of-the-art Cathay Pacific Cargo Terminal in Hongkong, die wordt beheerd door CPSL, biedt een breed spectrum aan logistieke oplossingen voor de luchtvrachtindustrie. Door geavanceerde technologie te combineren met gestroomlijnde workflows, heeft CPSL nieuwe service-benchmarks voor de industrie vastgesteld. Tevens kunnen klanten profiteren van kortere verbindingstijden en een snellere inzameling van Fresh LIFT-zendingen van Cathay Pacific.

Ronald Lam, Cathay Pacific Director Commercial and Cargo zegt hierover: “Onze felicitaties aan CPSL. IATA’s CEIV Fresh-certificering is een prestatie die onze luchtvaartmaatschappij in de nabije toekomst nastreeft.

“Een gezamenlijke benadering door alle stakeholders stelt de luchtvrachtgemeenschap in staat om tijdens het transport uiterst zorgvuldig met de verse producten om te gaan. Het levert niet alleen superieure meerwaarde voor onze klanten, maar draagt ook bij aan het succes van Hongkong als een belangrijke internationale luchtvrachthub voor bederfelijke goederen.”

Cathay Pacific is één van ’s werelds grootste internationale luchtvrachtmaatschappijen. De luchtvrachtmaatschappij exploiteert een speciale vrachtvloot naar 46 bestemmingen en beheert de vrachtcapaciteit op passagiersvluchten van zowel Cathay Pacific als Cathay Dragon.