donderdag , 23 mei 2024

Controleer je GPS-systeem na 7 april

Heeft u navigatie in auto, boot of wellicht het vliegtuig? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vindt namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.

De GPS-omwenteling kan ertoe leiden dat navigatiesystemen ‘in de war raken’ en niet meer goed functioneren. Om vervelende situaties te voorkomen adviseert Agentschap Telecom om uw GPS-systeem goed te controleren na 7 april.

Nadere informatie over de omwenteling, leest u in deze PDF. Raadpleeg bij twijfel uw leverancier.

Link:
Memorandum for u.s. owners and operators using gps to obtain utc time