dinsdag , 28 mei 2024

Oostwold Airshow presenteert Hawker Hunter

De organisatie van de 10e editie van de  Oostwold Airshow is er in geslaagd om naast de meer dan tien Warbirds ook een bijzondere vertegenwoordiger van het Jet Tijdperk vast te leggen.

De Oostwold Airshow is de enige Airshow op het vaste land van Europa waar zoveel klassieke Warbirds bij elkaar gebracht worden. Mustangs, Spitfires, P-40 Warhawk’s en ook de zeldzame en zeer indrukwekkende Hawker Seafury en Thunderbolt komen in actie. Naast al dit propeller geweld zal nu ook het geluid van straalmoteren te horen zijn.

Fraaiste straaljager aller tijden van onze Koninklijke Luchtmacht

Chef Piloot Jan Dam van de Dutch Hawker Hunter Foundation (D.H.H.F. ) uit Leeuwarden zal de Nederlandse Hawker Hunter ‘N-294’ met de karakteristieke fraaie vormen tijdens de show demonstreren. De Hunter F.6, G-KAXF, is in 1956 in het Engelse Coventry gebouwd en heeft jaren in dienst van de Engels Royal Air Force gevlogen. Het vliegtuig wordt alom geprezen voor haar vliegeigenschappen en de latere versies waren veelzijdige, robuuste en betrouwbare vliegtuigen.

Sinds 2007 is de Hunter ‘N-294’ eigendom van de D.H.H.F. die het vliegtuig de originele kleuren van de Koninklijke Luchtmacht heeft gegeven. De club uit Leeuwarden heeft ook nog de beschikking over een vliegende tweezitter, de G-BWGL, ‘N-321′. Het toestel met zijn indrukwekkende Rolls-Royce Avon turbomotor is tijdens de Airshow alleen in de lucht te bewonderen en vliegt na zijn demonstratie terug naar de Friese hoofdstad.

Er zit muziek in de Oostwold Airshow 2019

Om de speciale jubileumeditie nog een extra feestelijk tintje te geven komt SGT. Wilson’s Airforce Show de troepen vermaken. O.l.v. Erik Graumans en Ine van der Vorst presenteert het nostalgische gezelschap, midden in het re-enactmentdorp, een show vol muziek uit de jaren ’40 en ’50. Waar hoor je nog de Andrews Sisters met het geluid van een Spitfire er doorheen of het gehuil van een Mustang afgewisseld met de bigband sound van Glenn Miller…… en het plaatje klopt ook nog eens. Historische kleding, muziek en warbirds! Oostwold goes vintage, let’s swing!

De tiende Oostwold Airshow – twintig jaar in foto’s

Voor het Oostwold Magazine zoekt de organisatie de fraaiste afbeeldingen van tien jaar Oostwold Airshow. Wie heeft er nog prachtplaten in zijn of haar archief? Vooral van de allereerste airshow op 24-05-1999 is maar weinig beeldmateriaal bekend. Mail je foto naar oostwoldairshow@gmail.com en misschien word je foto wel uitverkozen voor het speciale jubileum magazine!

De voorverkoop voor de 10e editie van de Oostwold Airshow op zondag 9 en maandag 10 juni, Pinksteren 2019, loopt inmiddels een paar maanden. Voor snelle beslissers is er nog tot uiterlijk 1 april a.s. een beperkt aantal z.g. ‘Early Bird’ tickets beschikbaar. De korting kan oplopen tot maar liefst 40%!!

Kijk voor meer info en voor het bestellen van toegangskaarten op: oostwold- airshow.nl


Foto: Oostwold Airshow