woensdag , 29 mei 2024

Spectaculair onderdeel aan Wings en Wheels Hoogeveen toegevoegd

Het programma voor Wings en Wheels, Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, op Vliegveld Hoogeveen krijgt, naast de officiële roll-out van de Fokker D-21, nog een nieuw spectaculair programmaonderdeel. Voor het eerst in jaren heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toestemming gegeven voor een vliegdemonstratie.

Demo Frank van Houten

Aerobatic piloot Frank van Houten gaat met zijn ‘Dutch Rush Sukhoi’ het publiek boven het vliegveld Hoogeveen op adembenemende wijze vermaken. Zijn vliegtuig, een Sukhoi 26MX , vliegt in een oogverblindend kleurenschema en met een motorgeluid dat iedereen dwingt omhoog te kijken. De demo zal bestaan uit wervelende manoeuvres op hoge snelheid.

Het vliegen van een toestel als de krachtige Sukhoi vergt het uiterste van de piloot. Vele uren training in de lucht, maar ook fysieke training op de grond gaan hieraan vooraf. Frank “Woody” van Houten zal voorafgaande aan zijn demo uitleg geven aan het publiek over wat er allemaal bij zo’n optreden komt kijken.

Voorjaarsbeurs

Terwijl de ene bezoeker zich stort op alles wat vliegt en rijdt kiest de ander voor een bezoek aan de Voorjaarsbeurs. In een enorme beurstent presenteren vijfentwintig standhouders een grote verscheidenheid aan artikelen en diensten. Verschillende modeshows worden afgewisseld met een bruidsshow en demonstraties van een kapper. De nieuwste trends op het gebied van kamperen en tuinieren maar ook organisaties uit de wereld van de luchtvaart zijn op de beurs te vinden. Radio Hoogeveen zendt rechtstreeks uit vanaf het beursterrein.

Oldtimers

Veel klassieke vliegtuigen zijn tijdens Wings en Wheels vliegend te bewonderen. De ‘Auto Union Vriendenclub’ komt met bijna twintig historische Audi’s naar Hoogeveen. Naast al die auto’s, motoren, brommers komen ook de liefhebbers van oldtimer tractoren aan hun trekken. De McCormick 744, Farmall A, Ford 8000 en de imposante Belarus, om maar een paar types te noemen, zijn op het vliegveld te zien en vooral ook te horen.

Kinderactiviteiten

De jongere bezoeker kan zich uitleven op grote springkussens, deelnemen aan de demonstraties van de brandweer Hoogeveen of zelf eens in de cockpit van een vliegtuig klimmen. De band Roots’66 uit Zuidlaren zorgt voor een passende muzikale omlijsting. Wings en Wheels 2019 zal traditioneel worden besloten met een grote parade van alle deelnemende vliegende en rijdende oldtimers.

Informatie

De entreeprijs voor Wings en Wheels, inclusief een bezoek aan de voorjaarsbeurs, bedraagt 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen van 5 tot en met 12 jaar betalen 5 euro. De online ticketverkoop via www.wingsenwheels.nl is inmiddels gestart. Er is gratis parkeergelegenheid bij het vliegveld. Bezoekers worden met gratis pendelbussen naar de ingang van het vliegveld gebracht. Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur.