vrijdag , 24 mei 2024

Opening vliegveld Lelystad weer uitgesteld

Voor de derde keer is de opening van vliegveld Lelystad uitgesteld. Waar bij het eerste en tweede uitstel een nieuwe datum werd genoemd blijft dit nu achterwege. En daarmee ook de onzekerheid, zowel voor de voorstanders áls de tegenstanders.

Een recente uitspraak van de Raad van State over het Nederlandse stikstofbeleid gooit roet in het eten. Tientallen projecten staan daardoor op losse schroeven. Wat de precieze consequenties zijn voor Lelystad Airport wordt nog onderzocht. Van Nieuwenhuizen liet eerder al weten dat het ‘niet eenvoudig’ ging worden om Lelystad Airport in april te openen.

GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger:
“Alle seinen staan op rood voor Lelystad Airport. De minister stelt de opening nu uit, maar voor het klimaat, de natuur en de omwonenden is er maar een echte oplossing. De plannen voor Lelystad Airport moeten van de baan.”

Van Nieuwenhuizen mikt op een zo snel mogelijke opening, maar wanneer dat zal zijn is nog onduidelijk.