zaterdag , 25 mei 2024
KLM Cargo

KLM Cargo doet mee aan Sustainable Business Challenge 2019

Hoe kan KLM Cargo efficiënter en effectiever (hout)afval verwerken, zonder dat het schade toebrengt aan het milieu? En welke milieuvriendelijke en kostenefficiënte oplossingen zijn er om rest-afvalstromen te voorkomen of anders te verwerken? Met deze uitdagende vragen gaan studenten, starters en young professionals aan de slag tijdens de Sustainable Business Challenge 2019.

De innovatieve oplossingen die worden bedacht door multidisciplinaire teams moeten geschikt zijn om echt door te voeren bij KLM Cargo. De teams krijgen ondersteuning in de vorm van workshops en begeleiding door experts zodat ze in korte tijd een belangrijke bijdrage leveren voor de duurzaamheidsvraagstukken. De finale is op 13 december.

Verkleinen milieuvoetafdruk

KLM Cargo werkt al jaren aan het verkleinen van haar milieuvoetafdruk onder meer door het verminderen van afval. De combinatie van oplossingen die voortkomt uit de Sustainable Bussiness Challenge, moet ervoor zorgen dat het gestelde target voor afvalreductie voor KLM Cargo hub Amsterdam wordt gehaald: 50% minder restafval in 2030 ten opzichte van 2011.

Fly Responsibly

De deelneming van KLM Cargo aan de Sustainable Business Challenge 2019 past in het Fly Responsibly initiatief van KLM. Met Fly Responsibly committeert KLM zich aan het creëren van een duurzamere toekomst voor de luchtvaart. Het omvat alles wat KLM doet en gaat doen, om de duurzaamheid van haar activiteiten te verbeteren. Maar alleen wanneer de hele sector samenwerkt, kan er echt vooruitgang worden geboekt. Met Fly Responsibly nodigt KLM daarom o.a. consumenten uit om voor CO2-compensatie te kiezen en bedrijven om zakelijke reizen te compenseren via het KLM Corporate BioFuel Programma.

KLM Cargo is een van de 5 bedrijven die een business case aanlevert voor de challenge. De andere bedrijven zijn: ProRail, Waternet, ForFarmers en ENGIE. Inschrijven voor de challenge kan nog tot 25 oktober 2019.