zaterdag , 25 mei 2024

ASL Group werkt samen met PAL-V voor de toekomst van luchtmobiliteit

Het Belgische privéjetbedrijf ASL Group en Nederlandse vliegende autofabrikant PAL-V hebben een formeel partnerschap opgezet waardoor ASL de exclusieve dealer en dienstverlener van PAL-V in België is.

Het partnerschap werd gekenmerkt door de ondertekening van een contract tussen de twee bedrijven door hun respectieve CEO’s tijdens een ceremonie in het ASL-gebouw in Antwerpen, België op 27 augustus 2019. Voor deze speciale gelegenheid, een van de prototypes van de PAL-V Liberty Pioneer Edition werd gepresenteerd voor de ASL Hangar.

Door deze samenwerking wordt ASL de officiële en exclusieve dealer van PAL-V in België. Beide bedrijven onderzoeken ook mogelijkheden om piloottraining op te nemen via ASL’s Approved Training Organisation (ATO) naarmate het partnerschap evolueert.

PAL-V bevindt zich momenteel in de laatste fase van het certificeren van ’s werelds eerste commerciële vliegende auto. De PAL-V Liberty komt in 2021 op de markt. ASL en PAL-V zullen ook gezamenlijk een prototype van de PAL-V Liberty presenteren tijdens de tiende editie van Zoute Grand Prix (10-13 oktober), een groot evenement voor autorally’s georganiseerd in de modieuze stad Knokke-Heist (België) waarvan ASL al enkele jaren een van de belangrijkste sponsors is. Bezoekers en deelnemers aan de rally krijgen de kans om het unieke concept van PAL-V te ontdekken en meer te leren over de toekomst van lucht- en wegmobiliteitsoplossingen door vertegenwoordigers van zowel ASL als PAL-V te ontmoeten.