vrijdag , 24 mei 2024

Boeing investeert in Virgin Galactic

Boeing investeert 20 miljoen dollar in Virgin Galactic, een verticaal geïntegreerde organisatie in de bemande-ruimtevaartsector. De bedrijven gaan samenwerken om de commerciële ruimtevaart toegankelijker te maken en internationale reistechnologieën te transformeren.

“Boeings strategische investering faciliteert onze inspanning om de commercialisering van ruimtevaart te stimuleren en veilige, efficiënte en milieuverantwoorde nieuwe vormen van vervoer toegankelijker te maken voor consumenten”, zegt Brian Schettler, senior managing director van Boeing HorizonX Ventures. “Onze samenwerking met, onder andere, Virgin Galactic draagt bij aan het vormgeven van de toekomst van ruimtevaart en high-speed mobiliteit.”

Deze investering brengt twee partijen samen die veel ervaring hebben in de ruimtevaarsector. Met het bouwen en laten vliegen van een Mach 3-passagiersvaartuig, is Virgin Galactic pionier in de commerciële bemande ruimtevaart. Het is het eerste en enige bedrijf dat de mens de ruimte in heeft gebracht in een ruimtevaartuig gebouwd voor commerciële dienstverlening. Met zijn bekwaamheid in productie en ontwikkeling is Virgin Galactic in staat om een vloot van geavanceerde lucht- en ruimtevaartuigen te ontwerpen, bouwen, testen en bedienen.

Boeing heeft ongeëvenaarde ervaring om mensen naar een baan om de aarde te brengen en het bouwen en bedienen van grote constructies in deze uitdagende omgeving. Als onderdeel van elke Amerikaans bemand-ruimtevaartprogramma is Boeing de hoofdaannemer van NASA voor het internationale ruimtestation ISS, en is bezig met de voorbereiding van het lanceren van de nieuwe, herbruikbare Starline-ruimtecapsule naar het ISS.